'Wie overdag Israël aanvalt, kan 's nachts niet slapen'

Wednesday, November 20, 2019 |  Redactie Israel Today
Als reactie op de raket­aanval van dinsdag door Iraanse troepen vanaf Syrische bodem op Noord-Israël, heeft de Israëlische luchtmacht (IAF) afgelopen nacht tientallen doelen van de Iraanse al-Quds Brigade in Syrië getroffen, evenals Syrische lucht­verdedigings­batterijen.

Onder de precisieaanvallen waren militaire installaties rond Damascus, observatieposten op de Syrische Golanhoogten en wapendepots. Nadat het Syrische leger luchtafweerraketten had afgevuurd op de IAF gevechtsvliegtuigen, en ondanks verschillende waarschuwingen van Israël, vernietigde de IAF ook enkele Syrische luchtverdedigingsbatterijen.

In tegenstelling tot eerdere aanvallen in Syrië heeft de IDF dit keer openlijk haar intentie uitgesproken om de Syrische installaties aan te vallen en zelfs een kaart van de specifieke doelen gepubliceerd. De aanvallen in Syrië werden gecoördineerd met Rusland en de Verenigde Staten.

'Het Israëlische leger geeft het Syrische regime de schuld van wat er op zijn eigen grondgebied gebeurt en waarschuwt voor deelname aan of tolereren van vijandelijkheden tegen Israël. Dergelijke acties zullen resulteren in een gewelddadige reactie,' zei een woordvoerder van de IDF.

'Het Israëlische leger zal met vastberadenheid doorgaan met het neerslaan van de infiltratie van Iran in Syrië. Het leger wordt voorbereid op diverse scenario's en zal blijven werken tot de veiligheid van de burgerbevolking van Israël veilig is,' vervolgde de woordvoerder.

De nieuwe Israëlische minister van Defensie, Naftali Bennett, zei woensdag­ochtend over de Israëlische aanvallen in Syrië: 'De regels zijn veranderd, iedereen die overdag de Staat Israël aanvalt, zal 's nachts niet kunnen slapen. Zo was het vorige week en zo was het ook deze week. Onze boodschap aan Iran is duidelijk: waar u uw octopus-achtige giftige armen zult uitstrekken, zullen we ze afsnijden'.

Premier Netanyahu gaf ook commentaar op de nachtelijke aanvallen van de IAF: 'Ik verklaarde dat iedereen die ons schade berokkent, door ons zal worden geschaad. En dat hebben we deze nacht gedaan tegen de militaire doelen van de Iraanse Al Quds Brigade. We zullen zeer vastbesloten blijven om de veiligheid van Israël te waarborgen'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.