Israël snijdt weer in betalingen aan Palestijnse Autoriteit

Wednesday, November 20, 2019 |  Redactie Israel Today
Israël int belastingen ten behoeve van de PA, maar in plaats van het geld te besteden aan het verbeteren van het leven, gebruiken ze een groot deel om terreur aan te moedigen. Daarom verlaagt Israël het aan de PA betaalde belastinggeld, en die zit nu in financiële problemen.

In het kader van de strijd tegen het terrorisme snoeit Israël al geruime tijd in de belastinggelden, die aan de Palestijnse Autoriteit (PA) worden betaald. De reden hiervoor is, dat de PA het geld van haar eigen belasting­betalers, dat zij van Israël ontvangt, blijft gebruiken om betalingen aan terroristen en hun gezinnen te doen. Dit geld is echter bestemd voor administratieve en humanitaire doeleinden voor het Palestijnse volk.

Onlangs is in Israël een wet aangenomen, die bepaalt dat alle betalingen aan gezinnen van terroristen in mindering zullen worden gebracht op het belastinggeld dat Israël namens de Palestijnse Autoriteit int. Goederen die de Palestijnse gebieden binnenkomen, moeten via Israëlische havens en grensovergangen binnenkomen, en de Israëlische regering int deze invoerbelasting en geeft het geld door aan de Palestijnse Autoriteit.

Nu Israël heeft gemerkt dat de Palestijnse Autoriteit zelfs nog meer van dit geld naar terroristen in Israëlische gevangenissen stuurt, evenals naar de gezinnen van zelfmoordterroristen en dode terroristen, is Jeruzalem nu gedwongen om nog eens een kwart miljard shekels in te houden van deze belastinggelden.

De Palestinian Media Watch monitort hoeveel betalingen de Palestijnse Autoriteit doet aan terroristen en hun gezinnen. Vorig jaar, in 2018, betaalde het Palestijnse regime een half miljard shekels (145 miljoen dollar) aan terroristen en hun gezinnen. Dit werd gevolgd door een inhouding op de geïnde belastingen van hetzelfde bedrag.

De Palestijnse Autoriteit verkeert al in financiële problemen door eerdere inhoudingen en beweert dat ze bijvoorbeeld geen ziekenhuis- of elektriciteits­rekeningen aan Israël kan betalen. De PA lijkt echter niet geleerd te hebben van hun fouten, omdat ze dit jaar nog eens 241 miljard shekels (70 miljoen dollar) hebben betaald aan terroristen.

De prioriteiten van de Palestijnse Autoriteit zijn duidelijk bedoeld om het terrorisme te bekostigen ten koste van het dagelijks leven van de eigen bevolking, inclusief voedsel, huisvesting en zelfs gezondheidszorg. Israël voelt zich verplicht om deze belastingen verder te verlagen om het terrorisme te ontmoedigen en steun te betuigen aan het Palestijnse volk.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.