Raketalarm in het noorden, vier raketten onderschept

Tuesday, November 19, 2019 |  Redactie Israel Today
Om 4:52 uur plaatselijke tijd jankten de sirenes weer in Israël, maar dit keer in het noorden bij de grens met Syrië, waaruit vier raketten op Israël waren afgevuurd. Iron Dome werkte weer betrouwbaar, onderschepte alle vier de raketten, geen enkele bereikte Israëlisch gebied, niemand raakte gewond.

Het is nog niet duidelijk door wie de raketten zijn gelanceerd. Niemand heeft tot nu toe de verant­woor­de­lijk­heid voor de beschieting genomen. Aan Israëlische zijde wordt aangenomen dat de Iraanse troepen vanuit de omgeving van Damascus de raketten hebben afgevuurd. Tegelijkertijd waren er meldingen van explosies rond de internationale luchthaven van Damascus. Iraniërs stellen Israël verantwoordelijk voor de recente aanvallen op doelen bij Damascus.

De Israëlische minister van Defensie Naftali Bennett zal vandaag in Tel Aviv stafchef Aviv Kochavi ontmoeten voor een bespreking van de situatie.

Het alarm van vanochtend was het eerste in bijna zes maanden in het noorden. Toch kwamen er geen speciale instructies, het schoolonderwijs vindt plaats en de boeren kunnen zoals gewoonlijk in de buurt van de grens op hun akkers werken.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.