Sport: Voetbalteams Argentinië en Uruguay in Israël

Monday, November 18, 2019 |  Redactie Israel Today
Ondanks de campagne van de BDS-beweging zijn de nationale voetbalteams van Argentinië en Uruguay in Israël aangekomen om elkaar vanavond te ontmoeten in het uitverkochte Bloomfield Stadion in Tel Aviv voor een langverwachte vriendschappelijke wedstrijd.

De voetbalsterren Lionel Messi en Luis Suárez, samen met hun teamgenoten uit Argentinië en Uruguay, landden dit weekeinde voor een vriendschappelijke wedstrijd in Israël, ondanks BDS-protesten en raketten. In de video ziet u de aankomst van het Argentijnse team.

De vriendschappelijke wedstrijd tussen Argentinië en Uruguay vindt maandagavond plaats in het Bloomfield Stadion in Tel Aviv. De kaartjes voor de wedstrijd waren al snel na het op de markt komen uitverkocht. Omdat het twee gerenommeerde teams met internationale sterren zijn, wordt deze beschouwd als de meest buitengewone en professionele wedstrijd die ooit op Israëlische bodem wordt gespeeld.

Veel voetbalfans zijn bijzonder enthousiast om te zien hoe de voetbalsterren Lionel Messi en Luis Suárez elkaar ontmoeten. Ze worden beschouwd als enkele van de beste voetballers ter wereld, en wanneer ze niet deelnemen aan internationale wedstrijden voor hun eigen land, spelen ze samen in de Spaanse competitie voor FC Barcelona. Wereldster Lionel Messi is in 2013 al in Israël geweest tijdens een pauze van wedstrijden en trainingen.

De wedstrijd, die voor vanavond gepland staat, had veel tegenstanders, vooral in de BDS-beweging, en er werden protesten en demonstraties gehouden waarin werd opgeroepen om de wedstrijd te annuleren en niet in Israël te spelen. Vorig jaar zegde Argentinië een geplande wedstrijd in Israël af, wegens druk en protesten van buitenaf, waardoor er zorgen over de veiligheid van de spelers waren.

Dit jaar werd de wedstrijd ook bijna afgelast, niet alleen vanwege hevige protesten en kritiek op de wedstrijd, maar ook omdat de veiligheidssituatie in Israël onveilig en gevaarlijk leek vanwege de recente escalaties met de Gazastrook, waaronder raketten op Tel Aviv. Beide teams stonden volgens berichten op het punt de wedstrijd te annuleren, maar besloten te spelen nadat de situatie in het zuiden van Israël wat rustiger was geworden.

De nationale ploeg van Uruguay, met Suárez, kwam zaterdag aan op de Israëlische luchthaven Ben Goerion, na een vriendschappelijke wedstrijd in Hongarije. Messi landde zondag samen met het Argentijnse team, na een succesvolle Argentijnse wedstrijd tegen Brazilië in Saoedi-Arabië.

In een livestream kon men meebeleven, hoe de spelers in Israël landen en aan boord gaan van een autobus. Kort daarna circuleerden de eerste video's op het net, die juist bij veel Israëlische fans voor opwinding zorgden. Het gebeurt immers niet elke dag, dat wereldberoemde voetbalsterren in Israël landen. En na de vrees over de westrijd in de laatste weken was men pas echt blij.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.