Gevechtsronde eindigt weer met een wapenstilstand

Thursday, November 14, 2019 |  Redactie Israël Today
De raketbeschietingen tegen Israël zijn woensdag tot laat in de nacht doorgegaan. Steeds weer jankten de sirenes in Zuid-Israël tot ongeveer 2 uur in de nacht. De IDF reageerde met tegenaanvallen op faciliteiten van Islamitische Jihad, waarbij 6 mensen om het leven kwamen.

Ondertussen heeft Egypte geprobeerd Israël, de Islamitische Jihad en andere organisaties in Gaza te overreden om een wapenstilstand af te kondigen. Vanochtend om 5.30 uur verklaarden Egyptische functionarissen voor het eerst, dat er een wapenstilstand bestond tussen Israël en de Islamitische Jihad. Ook de Arabische media hadden melding gemaakt van een wapenstilstand, maar er was geen officiële bevestiging van Israëlische kant.

Later bevestigde een woordvoerder van het Israëlische leger echter officieel de wapenstilstand. Volgens een bericht hebben aan de ene kant Islamitische Jihad en de andere Palestijnse organisaties ingestemd met het Egyptische voorstel voor een onmiddellijke wapenstilstand en een vreedzaam verloop van de demonstraties langs de grens, terwijl aan de andere kant Israël ook akkoord is gegaan met het Egyptische voorstel voor een onmiddellijke wapenstilstand, alsmede met het staken van de doelgerichte eliminatie van terroristen en het schieten op betogers langs de grens.

De Israëlische legerwoordvoerder maakte duidelijk, dat 'wat er in het veld gebeurt, van cruciaal belang is. Israël geeft niets weg. Degenen die ons kwaad doen, zullen schade lijden. Er is geen verandering in dit beleid.'

De bron zei ook: 'Israël heeft de doelstellingen van de operatie bereikt. De Islamitische Jihad is ernstig beschadigd, we hebben veel infrastructuur vernietigd en meer dan 20 terroristen zijn geëlimineerd'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.