De gespannen situatie overwinnen met humor

Wednesday, November 13, 2019 |  Aviel Schneider
In Israël proberen de burgers met humor met de gespannen situatie om te gaan. Zo circuleert er een foto van een man, die de sirenes hoorde loeien en naast zijn auto in de houding ging staan – zoals hij dat gewend was op gedenkdagen. Nog een paar voorbeelden.

Dinsdagochtend werden grote delen van Israël bestookt met raketten vanuit de Gazastrook. Vanuit het zuiden tot Tel Aviv en zelfs in Modi'in jankten de sirenes steeds weer. Hoe reageerden de Israëli's op de raket­beschietingen in de sociale netwerken? Het dagelijkse leven is verstoord. Het schoolonderwijs werden geannuleerd en de burgers werd gevraagd niet naar hun werk te gaan, behalve bij banen die belangrijk en noodzakelijk worden geacht voor het land.

Voor de Israëli's helaas geen nieuwe situatie, steeds weer was er een zogenaamde 'ronde' met de terroristen in de Gazastrook. Zo moet men leren omgaan met de raketalarmen, en dat lijkt het beste te werken met humor. Het duurde dus niet lang voordat de eerste grappen via internet werden verspreid. Wij hebben er een aantal voor u verzameld en vertaald.

Zoals gezegd, moeten werknemers alleen naar hun werk gaan als hun werk belangrijk is voor het land.

Wanneer vandaag de scholen gesloten zijn en het dinsdag is, kunnen we dan niet meteen gaan stemmen?

Verkiezingen in Israël worden altijd op dinsdag gehouden. En vandaag zijn de lessen afgelast vanwege de raketten. Dus het is geweldig om nu derde verkiezingen te houden.

De stad Tel Aviv opent de schuilkelders: eerste uur 20 NIS, elke verdere 15 minuten 7 NIS

Deze grap verwijst naar het acute parkeerprobleem van de stad.......

Toen de minister van Onderwijs werd benoemd tot minister van Defensie, zorgde hij in de eerste plaats voor de leraren...

De voormalige minister van Onderwijs Bennett nam vandaag de functie van minister van Defensie over en onmiddellijk werden de schoollessen afgelast vanwege de raketten.

Een slogan op een yoghurtpot. עוד מעט הבלאגן מתחיל od me'at habalagan matchiel, spoedig begint de verwarring (Balagan is een bekend Arabisch/Hebreeuws woord dat 'chaos' of 'verwarring' of puinhoop' betekent)


Zijn hele leven heeft hij op 72 maagden gewacht en uiteindelijk is hij met zijn vrouw naar de hemel gegaan.

De terroristen denken dat ze in de hemel door 72 maagden zullen worden ontvangen bij hun 'martelaars­dood'. Maar omdat niet alleen de leider van de Jihad, maar ook zijn vrouw was gedood, was hij niet alleen toen hij in de hemel aankwam.

U ziet, Lieberman, bij Bennett gebeurt het werkelijk binnen 48 uur, want hij is een broer.

Avigdor Lieberman verklaarde indertijd, dat hij als minister van Defensie de Hamas-leider binnen 48 uur zou liquideren. Maar zover is het niet gekomen. Nu moet hij een voorbeeld nemen aan de nieuwe minister van Defensie, Naftali Bennett, die net in functie is getreden.


De nieuwe minister van Defensie Bennett in de persoon van Moshe Dayan, voormalig minister van Defensie ten tijde van de Zesdaagse Oorlog.

Het is nog niet duidelijk hoe de gebeurtenissen van dinsdag zich zullen ontwikkelen. Met een beetje humor probeert men zich zo goed mogelijk te ontspannen. Dit is gebruikelijk in de Israëlische samenleving en toont mensen in het buitenland hoe Israël met gevaren omgaat. Misschien is het voor de buitenstaander niet altijd gemakkelijk te begrijpen, maar zo proberen de Israëli's deze uitputtende en gespannen tijd te overleven.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.