Techniek: Inspectie en perfectie van auto’s

Wednesday, November 13, 2019 |  Edda Schmidt
H et Israëlische bedrijf UVeye ontwikkelt voor auto­bedrijven, bus­vervoer­maatschappijen en autohandelaars systemen voor het inspecteren van voertuigen. In 2016 begon het bedrijf met de ontwikkeling van een systeem voor het opsporen van explosieven in voertuigen.

Afbeelding; UVeye zal ongetwijfeld vaststellen dat deze banden tamelijk versleten zijn. (Foto: Nati Shohat/Flash90)

Een jaar later werd het bedrijf uitgebreid met de ontwikkeling van technieken voor kwaliteitscontrole ten behoeve van de automobielindustrie. Op de IAA in Frankfurt presenteerde het bedrijf een nieuw systeem voor de inspectie van banden, onder de naam Artemis. Volvo Cars, Toyota Tsusho en de W.R. Berkley Corporation hebben 31 miljoen dollar in UVeye geïnvesteerd.

Artemis werkt met bandenscanners die bij het voorbijrijden de druk in de banden, de slijtage, en de schade aan de banden herkennen. Artemis wordt bij busvervoermaatschappij Kavim in Israël al gebruikt. Een ander systeem onder de naam Atlas, scant hele voertuigen en ten slotte heeft UVeye nog een bodemscanner ontwikkeld onder de naam Helios. Alle systemen maken gebruik van de Cloud Architecture en van Sensorfusion, ze kunnen automatisch leren en worden via algoritmes steeds slimmer. Volvo heeft toegezegd Helios en Atlas in te voeren.

Met hun technologie houdt UVeye intussen nog steeds het oorspronkelijke doel voor ogen, namelijk gevaar opsporen. Bovendien zijn er al in tientallen landen miljoenen scans in voertuigen geplaatst.

Dit artikel (zonder de video) verscheen in het novembernummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.