Bennett benoemd tot nieuwe minister van Defensie

Monday, November 11, 2019 |  Redactie Israel Today
De Israëlische regering steunde zondag het voorstel van premier Netanyahu om Naftali Bennett van de partij HaYamin Hechadash (Het Nieuwe Rechts), die zich bij de Likoedfractie heeft aangesloten, tot minister van Defensie te benoemen.

Van de aanwezige ministers stemde alleen Yoav Galant (Likoed) tegen de benoeming. 'Israël bevindt zich in een complexe en gevoelige veiligheidssituatie. Deze benoeming is niet in het belang van de veiligheid van de Staat en daarom zal ik tegen deze benoeming stemmen,' verklaarde Galant zijn besluit.

De toekomstige minister van Defensie Naftali Bennett zal dinsdag officieel zijn functie overnemen, maar zonder de traditionele ontvangst van de erewacht. Dit gebeurt op verzoek van Bennett, 'zodat ik onmiddellijk kan beginnen met het werk dat voor ons ligt,' verklaarde hij. De ceremonie zal om 11 uur plaatsvinden, wanneer het aftreden van Netanyahu als minister van Defensie van kracht wordt. Hij wenste de toekomstige minister van Defensie alle succes toe.

Zondag vond al een ontmoeting plaats van Naftali Bennett en de chef van de generale staf Aviv Kochavi. Deze laatste feliciteerde de pas benoemde minister van Defensie en verzekerde hem dat hij 'alles zal doen om ervoor te zorgen dat zij samen de doelstellingen op het gebied van veiligheid van de Staat Israël bevorderen en de toekomstige uitdagingen aangaan'.
Bennett bedankte de stafchef en zei dat hij 'het leger en de commandanten van het leger vertrouwt'. 'De veiligheid van het Israëlische volk is in goede handen. Het Israëlische leger is gezegend met groot leiderschap. Hij voegde eraan toe dat het Israëlische leger voorbereid moet zijn op alle mogelijke scenario's en uitdagingen. 'Ik kom om te helpen, te dienen en te ondersteunen.'

Tijdens de kabinetsvergadering van zondag maakte Netanyahu ook het ontslag van minister van Landbouw Uri Ariel bekend en bedankte hem voor zijn toegewijde en lange dienstbetrekking met de Staat Israël, de regering en de Knesset.

Op de achtergrond van Bennett's benoeming tot minister van Defensie is de samenvoeging van de partij Het Nieuwe Rechts met de Likoedpartij. Zij zullen nu een gezamenlijke fractie vormen in de huidige Knesset en mogelijk ook met één lijst deelnemen aan eventuele nieuwe verkiezingen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.