Hoe Israël de VS hielp ISIS-chef Al-Baghdadi te doden

Sunday, November 10, 2019 |  Redactie Israel Today
U wist wel dat Israël op enig niveau betrokken moest zijn bij de recente uitschakeling van de ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi door de Amerikaanse speciale strijdkrachten in Syrië, maar Israël bijdragen is niet wat de meeste mensen verwachten.

Denk aan die hond van Delta Force die beroemd werd omdat hij al-Baghdadi een tunnel in achtervolgde, waarna de ISIS-leider zich met een explosieve bomgordel doodde?

De naam van de hond is Conan, en hij werd herhaaldelijk geprezen en zelfs uitgenodigd in het Witte Huis om een medaille van president Donald Trump te ontvangen. Conan werd tijdens de inval verwond toen hij spanningvoerende elektrische draden aanraakte in de tunnel waardoor al-Baghdadi probeerde te ontsnappen.

Het blijkt dat Conan was uitgerust met, en mogelijk beschermd tegen ernstigere verwondingen door, een speciaal harnas en kogelvrije vest ontwikkeld door de Israëlische firma T9 Design. Dit bedrijf presenteerde vorige week zijn waren op de 8e Internationale Conferentie over onbemande systemen (UVID) bij Tel Aviv.

Naast geavanceerde 'tactische textieloplossingen' die door menselijke soldaten worden gebruikt, produceert T9 ook het K9 Ballistisch Vest dat gedragen werd door Conan en vele andere diensthonden in de VS en andere buitenlandse legers.

Netanel, een woordvoerder van het bedrijf die de T9-stand bemande op de conferentie, vertelde aan Israel Hayom dat 'ons vest veel aandacht heeft gekregen dankzij die Delta Force hond die al-Baghdadi ving'.

Hij legde uit dat naast het beschermen van de honden tegen schoten en steken, het vest ook kan worden aangepast op verzoek om een breed scala aan technologie en aanvullende apparatuur mee te nemen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.