Medisch: Revolutionaire hulp van robots bij operaties

Sunday, November 10, 2019 |  Redactie Israeltoday.nl
Israëlische onderzoekers bedenken gloednieuwe manieren om robots, augmented reality en lasers te gebruiken om chirurgische ingrepen in de eenentwintigste eeuw radicaal te veranderen.

Dankzij innovatieve Israëlische bedrijven zoals Mazor Robotics, sinds een jaar onderdeel van Medtronics, kunnen artsen nu wervelkolom chirurgie uitvoeren met behulp van robots die geavanceerde analytische hulpmiddelen, 3D-beeld­vormings­technologieën en precisie-geleiding bevatten. De robots van Mazor maken chirurgie nauwkeuriger en betrouwbaarder dan procedures die met menselijke handen worden uitgevoerd.

Beyeonics Surgical Ltd is een spin-off van Elbit Systems, pionier op het gebied van beeld­vormings­systemen voor toepassingen in de luchtvaart en bij satellieten. Het in 2012 opgerichte bedrijf ontwikkelt innovatieve, op de chirurg gerichte visualisatietechnologieën die de efficiëntie van de chirurg verbeteren en de veiligheid van de patiënt en de chirurgische resultaten aanzienlijk verbeteren.

Zebra Medical Vision, gevestigd in Kibbutz Shefayim, helpt sinds vijf jaar Zebra artsen bij het nemen van de juiste beslissingen door het ontwikkelen van diepgaande leer-algoritmes voor de interpretatie van medische beelden, het werken met gegevens en onderzoekspartners, om de algoritmes te trainen en te verbeteren en de effectiviteit ervan te valideren, en de producten van Zebra te integreren met de workflow van praktiserende radiologen.

Van augmented reality tot meeslepende datadisplays, de Israëlische technologie brengt de praktijk van de geneeskunde naar nieuwe hoogten!

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.