Minister van Vervoer zorgt voor 'gestrande' reizigers

Friday, November 08, 2019 |  Redactie Israel Today
Minister van Vervoer Bezalel Smotrich heeft in het verleden vaak de voorpagina's gehaald, vooral vanwege ongebruikelijke controversiële opvattingen. Nu heeft hij weer de aandacht getrokken - maar deze keer een beetje anders: door een verkiezingsbelofte te houden.

Toen hij in juni van dit jaar tot minister van Vervoer werd benoemd, deed hij een ongebruikelijke belofte: Hij maakte bekend, dat elke reiziger persoonlijk contact met hem kon opnemen in het geval van een echt dringend probleem. Hij zou dan onmiddellijk het probleem oplossen.

Zijn aanbod werd ook daadwerkelijk aangenomen toen een ultraorthodoxe man uit Bnei Brak niet thuiskwam van zijn werk in het bedrijvenpark van Netanya, nadat zijn bus om onbekende redenen niet langs de bushalte was gekomen. Omdat dit de laatste bus was, zou hij daar hebben moeten overnachten.

De man nam toen contact op met Smotrich en vertelde hem zijn verzoek. Een kwartier later kreeg hij al een telefoontje van de busmaatschappij met de mededeling dat ze de man een speciale bus naar de bushalte zouden sturen.

Nadat de ultraorthodoxe man veilig thuiskwam dankzij Smotrich, die volgens hem een 'hart van goud' bezit, bedankte hij de minister. 'Ik waardeer u en wat u bij het ministerie van Vervoerr voor mij en vele andere mensen heeft gedaan,' schreef hij, ' Dat is niet vanzelfsprekend. U wordt gewaardeerd en u bent de beste minister van ons land'.

Ondertussen houdt Smotrich vol dat het niet zijn verdienste is. 'De Nationale Vervoersautoriteit heeft de zaak afgehandeld, niet ik,' zei hij bescheiden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.