Defensie: IDF is het 'veganistische' leger ter wereld

donderdag 7 november 2019 |  Redactie Israel Today
Op Wereldveganistendag, op 1 november, maakte de Legerradio bekend, dat het Israëlische leger (IDF) met meer dan 10.000 soldaten het meest 'veganistische' leger ter wereld is. Eén op de 18 soldaten voedt zich met veganistisch voedsel.

In het algemeen is het veganisme in Israël de laatste jaren toegenomen. Tussen de 2% en 5% van de Israëli's eet geen vlees, zuivelproducten of eiproducten. Zo is het Israëlische leger enkele jaren geleden begonnen hiermee rekening te houden en veganistische soldaten beter in het leger te integreren. Hun aantal zou in de afgelopen drie jaar zijn vertwintigvoudigd.

Volgens een verklaring van de Israëlische legerwoordvoerder in de Jerusalem Post worden veganistische soldaten voorzien van een breed scala aan veganistisch voedsel zoals sojadranken, kaas- en eivervangers, sojavlokken en sojabonen, maar ook tofu en veganistische schnitzel. De Israëlische legerkoks, die getraind zijn in het bereiden van veganistische maaltijden, zijn ook verspreid over het hele land, evenals voedingsdeskundigen die hen kunnen adviseren.

Naast de maaltijden, die altijd een veganistische optie bieden, is dit ook uitgebreid naar kleding. Soldaten kunnen veganistische laarzen gebruiken in plaats van leren laarzen en kiezen tussen een wollen baret en een veganistische baret.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.