Techniek: zelfrijdende auto's laten 'denken' als mensen

Wednesday, November 06, 2019 |  Redactie Israeltoday.nl
Er is wereldwijd veel belangstelling voor zelfrijdende auto's, die voor meer veiligheid op de weg moeten zorgen. Een ervan is de Israëlische startup Mobileye, in 1999 opgericht door Ziv Aviram en Amnon Shashua, die enkele jaren later met OrCam begonnen.

Het bedrijf ontwikkelt geavanceerde technologieën voor de auto-industrie met software, camera’s en sensoren, de 'ogen' van zelfrijdende auto's. De software, met kunstmatige intelligentie (AI), maakt autonome auto's veiliger en 'intelligenter', en helpt de auto's om te 'denken' zoals mensen.

Het Israëlische bedrijf Mobileye, dat een een houdster­maatschappij in Nederland heeft, werd in maart 1977 voor $ 15 miljard aangekocht door de Amerikaanse chipsfabrikant Intel Corporation.

Automobielfabrikanten zoals BMW, Audi en Toyota hebben belangstelling getoond voor het inbouwen van Mobileye-systemen in auto's. Het bedrijf heeft ongeveer 70 procent van de wereldwijde markt in handen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.