Hamas dreigt Tel Aviv te bombarderen bij inval in Gaza

Tuesday, November 05, 2019 |  Redactie Israel Today
Nadat Israël dit weekeinde opnieuw werd beschoten met raketten vanuit de Gazastrook, waarna het Israëlische leger meerdere (lege) Hamas-doelen in de Gazastrook aanviel, waarschuwt Hamas Israël nu voor verder ingrijpen in de Gazastrook.

Hamas-leider Yahya Sinwar dreigde in een bericht van het Israëlische nieuwsportaal Arutz 7 met een beschieting van Tel Aviv als Israël militaire actie zou ondernemen tegen de terreurorganisatie in Gaza.
'We hebben sterke strijdkrachten in Gaza,' zei hij, 'en honderden kilometers aan tunnels.' Als de vijand (Israël) er zelfs maar aan denkt om Gaza binnen te vallen, zal Hamas in staat zijn om vanuit de ondergrond aan te vallen.

'Mochten we tot de conclusie komen, dat de situatie in Gaza verslechtert, dan zullen we Tel Aviv aanvallen en daar 6 maanden lang voor raketalarmen zorgen', vervolgde hij met dreigementen, die we bij de laatste grote escalatie in het voorjaar ook al hadden gehoord.

'We aarzelden niet om de vijand te bestrijden en wisten hoe we moesten handelen zonder in de oorlog te worden betrokken. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat de confrontatie moet worden voortgezet en dat dit niet in volle omvang mogelijk is, hebben wij het initiatief genomen tot de protesten bij de grens, die hun doel hebben gediend', waarbij hij verwees naar de vaak gewelddadige protesten die wekelijks bij het grenshek plaatsvinden. Hij beweerde dat Hamas ook in het verleden precies wist hoe het met Israël moest omgaan.

In zijn toespraak noemde hij ook de voorzitter van de partij Blauw en Wit, Benny Gantz. Die zou zich bij de bedreigingen van de 'bezetters' Lieberman en Bennett hebben aangesloten. Na de raketaanvallen van dit weekeinde had de voormalige stafchef van het Israëlische leger aangekondigd, dat hij militaire maatregelen zou gebruiken om aanvallen vanuit de Gazastrook af te schrikken en - indien nodig - leiders van de terreurorganisatie te doden als hij premier zou worden.

'Gantz, we verwachten je, als het je ooit lukt een regering te vormen', zei Sinwar in zijn toespraak. 'We zullen ervoor zorgen dat je spijt krijgt van de dag dat je geboren bent.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.