Defensie: Lucht­macht­oefening 'Blauwe Vlag' begint

Sunday, November 03, 2019 |  Redactie Israel Today
Om de twee jaar organiseert de Israëlische luchtmacht de luchtgevecht oefening 'Blauwe Vlag' op het militaire vliegveld van Uvda. Dit jaar vindt het plaats van 3 tot 14 november. Israël nodigt voor deze oefening ook luchtmachten van andere landen uit naar het vliegveld in de Negev-woestijn.

Dit jaar zullen de VS, Griekenland, Italië en Duitsland voor de tweede keer deelnemen aan de oefening. Het wordt de eerste 'vijfde generatie' oefening die in Israël wordt gehouden, waaraan ook F-35 straaljagers deelnemen. Het Tactical Air Force Squadron 71 'Richthofen' van de Duitse luchtmacht stuurde zes Eurofighters en ongeveer 130 soldaten naar Israël.

In totaal nemen meer dan duizend vliegtuig­bemanningen, technisch en administratief personeel uit verschillende landen deel aan de Blauwe Vlag om samen met de Israëlische luchtmacht te trainen.

Tijdens de oefening worden verschillende scenario's doorlopen, en zullen zowel luchtgevechten als lucht-grond operaties worden geoefend. Het doel is om samen te leren, elkaar te verbeteren en nieuwe technieken te ontwikkelen.

Voor de gastlanden is dit een bijzondere kans. Veel militaire deskundigen classificeren het Israëlische leger als een van de beste ter wereld. Als deelnemers aan de oefening 'Blauwe Vlag' kunnen deze landen kennismaken met de werkwijzen van het Israëlische leger en inzicht krijgen in de procedures van dit leger.

De gezamenlijke oefening is ook van groot belang voor de Israëlische luchtmacht en het Israëlische leger. Het versterkt niet alleen de militaire capaciteiten van de afzonderlijke landen, maar ook de internationale betrekkingen van Israël met andere landen, zoals de VS en Duitsland.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.