Het nieuwe academische jaar is begonnen

Friday, November 01, 2019 |  Redactie Israel Today
Deze week moesten veel jongeren in Israël na een lange zomer­vakantie weer naar de collegezalen gaan. Ongeveer een week na de hoge feest­dagen begon het nieuwe semester van de universiteiten in Israël.

Het land telt 9 universiteiten, 32 hogescholen en 21 lerarenopleidingen. Israël is een vooruitstrevend en hoogontwikkeld land en de thuisbasis van veel start-ups, vooral op het gebied van technologie.

Dit jaar is het totaal aantal studenten in Israël gestegen tot 313.600. Daarvan zijn 51.000, dat is 18%, Arabieren. Hiervan is 61% vrouwelijk. Het aantal Arabische studenten is de afgelopen tien jaar verdubbeld.

Israël biedt ook enkele internationale studieprogramma's aan, zowel korte als langdurige. Het is dus niet absoluut noodzakelijk om Hebreeuws te leren. Dit jaar studeren 12.000 internationale studenten in Israël.

De populairste universiteiten zijn de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, de Universiteit van Tel Aviv en de Universiteit van Haifa. Deze universiteiten behoren tot de 100 beste universiteiten ter wereld. Tel Aviv Universiteit is ook de grootste en meest uitgebreide universiteit in Israël, terwijl de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem de belangrijkste universiteit in het land is.

Andere bekende en prestigieuze universiteiten zijn de Technion - het Israëlische Instituut voor Technologie in Haifa, het Weizmann Institute of Science in Rehovot (22 km ten zuiden van Tel Aviv) en de Ariel Universiteit, in de nederzetting Ariel op de Westbank, die dit semester voor het eerst een medische faculteit opende.

Het begin van het nieuwe academische jaar is ook merkbaar in het openbaar vervoer. Alleen al in het academiejaar 2018/19 werden 3,42 miljoen treinreizen met studententarieven gemaakt. De meest voorkomende stop was de Universiteit van Tel Aviv.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.