De video die de Turkse dictator niet wil dat u hem ziet

Thursday, October 31, 2019 |  Ryan Jones
Onlangs heeft de Turkse president (lees: dictator) Recep Tayyip Erdogan zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de VN gebruikt om te protesteren tegen Israël en zijn 'onderdrukking ' van de Palestijnse Arabieren. Het was een oefening in flagrante hypocrisie.

Tijdens de tirade zinspeelde Erdogan op zijn militaristische ambities (die zich al manifesteerden in de Turkse aanval op de Koerden), door te suggereren dat als de internationale gemeenschap onwillig zou blijven om in te grijpen tegen Israël, 'woorden niet langer genoeg zijn'.

Om zijn punt duidelijk te maken, toonde Erdogan een vierfasenkaart van Israël en de uitbreiding van de Joodse soevereiniteit in het Heilige Land in de afgelopen eeuw. De Turkse leider beweerde, dat deze de geleidelijke verovering en bezetting van het historische 'Palestina' aantoont.

Het was een oefening in flagrante hypocrisie. Niet alleen bezet Turkije vandaag de dag illegaal delen van Noord-Syrië [en Noord-Cyprus] en blijft dit land het Koerdische volk het recht op zelfbeschikking ontzeggen, het feit dat er vóór het Britse Mandaat en de geboorte van de Staat Israël geen natie was die 'Palestina' heette, omdat de Turken dit land bezetten, liet Erdogan gemakshalve maar weg uit zijn presentatie.

Meer dan 400 jaar lang maakte het Heilige Land deel uit van het Turkse Ottomaanse Rijk, en niet één keer in die hele periode droomden ze er ooit van om de lokale Arabieren een Staat te geven.

De bovenstaande video van YouTuber Chananya Naftali wijst teven op het feit, dat de lokale Arabieren in 1947 de kans hadden om een eigen Staat te verkrijgen, maar het aanbod afwezen in de hoop volledig een eind te maken aan de Joodse aanwezigheid. Wat natuurlijk ook door Erdogan werd weggelaten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.