Techniek: OrCam geeft blinden kunstmatig zicht

Wednesday, October 30, 2019 |  Redactie Israeltoday.nl
MyEye, een draagbaar apparaat van OrCam, een startup uit Jeruzalem, geeft blinden en slechtzienden 'kunstmatige zicht', vergroot hun zelfstandigheid en opent een heel nieuwe wereld voor hen. Het wordt bevestigd aan de poot van een bril en kijkt dus in dezelfde richting als de gebruiker.

Het apparaat maakt gebruik van kunstmatige intelligentie, kan teksten en barcodes lezen, gezichten herkennen, producten, bankbiljetten en kleuren identificeren en zelfs de gebruiker de tijd en datum vertellen. Dit doet het door visuele informatie hoorbaar over te brengen.
Een ander product van OrCam is de MyReader, die alleen geschikt is voor het voorlezen van teksten

OrCam is in 2010 opgericht door prof. Amnon Shashua en Mr. Ziv Aviram, zij zijn ook de mede-oprichters van Mobileye, ontwerper vanpre-crashsystemen en innovator in autonoom rijden van auto's. Het oorspronkelijke OrCam MyEye-apparaat is gelanceerd in 2015, de volgende generatie, OrCam MyEye 2.0 is gelanceerd in 2017, en wordt ook in Nederland gebruikt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.