Netanyahu: De volgende oorlog zullen wij winnen

Monday, October 28, 2019 |  Redactie Israel Today
'Als ons de oorlog wordt verklaard, zullen we op een overweldigende manier overwinnen', zei de Israëlische premier zondag, tijdens zijn bezoek aan de vliegbasis Palmachim in het zuiden van het land.

Netanyahu inspecteerde samen met legerleider Aviv Kochavi en luchtmachtcommandant Amikam Norkin de vliegbasis, en zei 'Wat ik hier vandaag heb gezien zijn de beste mensen die de superioriteit van ons leger kunnen garanderen met behulp van de modernste wapens.'

De rondgang omvatte veiligheidscontroles van het drone squadron, gesprekken met een aantal commandanten en een tentoonstelling over de middelen van de Israëlische luchtmacht. Netanyahu noemde de Israëlische luchtmacht een speerpunt in de grote strijd tegen de vijanden van Israël. 'U bent een groot deel van deze campagne en ik wil u bedanken namens de burgers van Israël.'

Tijdens de rondgang over de vliegbasis werd de premier verrast door de soldaten met een feestje ter gelegenheid van zijn 70e verjaardag. (Foto: Amos Ben-Gershom/GPO)

De premier was zeer onder de indruk van de rondleiding. 'Ik zie de besten van onze jeugd, onze mannen en vrouwen, die in de strijd tegen onze vijanden dag en nacht vliegtuigen besturen, zowel in Iran als over zeer uitgestrekte gebieden,' zei hij. 'De prestaties zijn zeer indrukwekkend, nieuwe ontwikkelingen zijn op komst. Bedankt dat jullie ook aan mijn verjaardag hebben gedacht'.

'Ik wil ook president Trump feliciteren met de indruk­wekkende operatie die heeft geleid tot het doden van al-Baghadi, de aanvoerder van ISIS. Hier blijkt onze gemeenschappelijke vastberadenheid om met de Verenigde Staten en alle vrije naties samen te werken om de terreur­organisaties en terreurstaten te bestrijden. Dit succes is een belangrijke mijlpaal, maar het grootste deel van de strijd ligt nog voor ons.'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.