Hamas-functionaris: 'Normalisatie met Israël is verraad'

maandag 28 oktober 2019 |  Redactie Israel Today
Hamas-parlementslid Marwan Abu Ras, die aan het hoofd staat van de Hamas-fractie in het Palestijns-Arabische parlement, zei zondag dat normalisering met de 'bezettende staat' (Israël dus) een misdaad tegen de Islam is, die overeen komt met verraad op nationaal niveau.

Daarmee veroordeelt hij de hervatting van de recht­streekse vluchten van Israël naar Marokko, die twintig jaar geleden werden stopgezet. De toenadering van Israël is volgens Abu Ras slechts een camouflage voor de 'bezetting' en de voortzetting van de misdaden, die zich zou uiten in onderdrukking, moord en koloniseren. Normalisatie zou dus alleen maar schadelijk zijn voor het Palestijnse volk en een 'duidelijke aanval op de Palestijnse rechten' vormen.

Bovendien ontkende Abu Ras eerder dit jaar op de Gaza-televisie de Holocaust. Hij beweerde dat het antisemitisme en de vervolging van Joden door de geschiedenis heen het resultaat waren van 'hun daden en misdaden'. In 2017 beweerde hij dat het Joodse volk 'het vuilste volk' was met 'de slechtste morele waarden die de mensheid kent', en hij beschuldigde hen ervan 'met AIDS besmette meisjes te rekruteren om met moslimjongeren te ontucht te bedrijven'. In 2012 zei Abu Ras ook dat 'elke ramp op aarde' in verband kan worden gebracht met Joden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.