Veel illegale wapens in de Arabische sector

Friday, October 25, 2019 |  Redactie Israel Today
Volgens de Israëlische politie zijn er de afgelopen tien maanden meer dan 4000 illegale wapens, waaronder 526 pistolen en 435 geweren, voornamelijk aanvalsgeweren, in beslag genomen in Israël, zo meldt het Israëlische dagblad Yisrael HaYom.

Ongeveer 3600 van deze wapens werden in de Arabische sector in beslag genomen. Dit betekent dat – evenals in het jaar ervoor – 90 procent van alle illegale wapens en munitie in Israël afkomstig is uit Arabisch-Israëlische huishoudens.
Sinds het begin van het jaar zijn de afgelopen tien maanden in Israël ongeveer 3.350 Arabieren gearresteerd in verband met illegaal wapenbezit, wapenhandel en -smokkel en schietpartijen.
Vergeleken met vorig jaar is het totale aantal in beslag genomen pistolen en aanvalsgeweren met 21 procent toegenomen.

Documentatie van KAN Nieuws:
een vader fotografeerde zijn zoon, een baby van een jaar en 5 maanden oud, spelend met een geladen pistool in zijn bed. De vader, een inwoner van Umm al-Fahm, werd gearresteerd en een aanklacht is tegen hem ingediend voor diefstal van het wapen en het riskeren van het leven van zijn zoon (Orly Alcalay)

Gisteren haalde een twitter-video de krantenkoppen met een eenjarige baby met een geladen pistool.
De vader van de baby, een inwoner van Um el Fachem, werd gearresteerd. Hij beweerde dat het wapen niet kon functioneren. Later bleek echter dat het wapen was gestolen van een bewaker in Tel Aviv.
De vader werd aangeklaagd voor het stelen van het pistool en het in gevaar brengen van het kind.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.