Rabbijn Kaduri voorspelde huidige regeringscrisis

Wednesday, October 23, 2019 |  Charles Gardner
We zijn net het Hebreeuwse jaar 5780 ingegaan en ik heb begrepen dat Rabbijn Kaduri, de voormalige leider van de Israëlische Sefardische gemeenschap, in de jaren tachtig voorspeld heeft dat net voor het begin van dit jaar, twee mannen, Benjamin genaamd, vorige maand, zonder succes zouden strijden om het premierschap. Zoals we allemaal zullen weten, is dat precies wat Benjamin Netanyahu en zijn rivaal Benny Gantz hebben gedaan.

Premier Benjamin Netanyahu ontving in september 1997 rabbi Yitzchak Kaduri in zijn residentie. (Foto: Avi Ohayon/GPO)

En dit was dezelfde rabbijn die naar verluidt een jaar na zijn overlijden in 2006 een briefje liet openen, dat de naam van de Joodse Messias onthulde. In gewoon Hebreeuws staat er: "ירים העם ויוכיח שדברו ותורתו עומדים" 'Hij zal het volk ophalen en bevestigen dat Zijn Woord en Wet overeind staan,' een verklaring die een acroniem voor Yehoshua (Jezus) zou bevatten.

Wat je daar ook over nadenkt, we zijn zeker getuige van enorm belangrijke gebeurtenissen die in de lijn liggen van de Schriftuurlijke tekenen van de naderende wederkomst van onze Heer, wanneer de regering op zijn schouders zal worden gevestigd! (Jesaja 9,6)

Charles Gardner is de auteur van Israel the Chosen, Peace in Jerusalem, en A Nation Reborn.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.