Netanyahu ontvangt minister Pompeo in zijn soekkah

Sunday, October 20, 2019 |  Redactie Israel Today
Premier Benjamin Netanyahu ontmoette vrijdag de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo op zijn kantoor in Jeruzalem. Een deel van de gesprekken voerden zij in de loofhut van de premier.

Aan het begin van de bijeenkomst zei Netanyahu: 'Minister Pompeo, welkom in Jeruzalem. Mike, we hebben belangrijke discussies gevoerd over het versterken van ons bondgenootschap, de regio en de verschillende uitdagingen waar we samen voor staan.

Ik wil u en de president bedanken voor uw consequente steun aan Israël. Het Midden-Oosten is een zee van problemen en onrust, maar als er één ding opvalt, dan is het wel het vermogen, de stabiliteit en de kracht van de Amerikaans-Israëlische alliantie. We hebben gesproken over het nog sterker maken ervan en ik wil u bedanken voor uw consequente steun. Hartelijk dank en nogmaals welkom in Jeruzalem.'

Premier Netanyahu nodigde vervolgens minister van Buitenlandse Zaken Pompeo uit naar de Soekkah van zijn residentie en zei: 'Mike, omdat u hier bent tijdens het Soekkotfeest, zitten we in een Soekkah en we denken er steeds aan, hoe het was toen we nog geen blijvend thuis hadden. Dus sta me toe om je een soekkah te laten zien en dan zullen we u uw weg laten gaan.'

Het gesprek werd ook bijgewoond door de Amerikaanse gezant in het Midden-Oosten, Jim Jeffrey, de Amerikaanse ambassadeur in Israël, David Friedman, de Mossad-directeur Yossi Cohen, de directeur van de Nationale Veiligheidsraad, Meir Ben-Shabbat, en de militaire secretaris van de premier, brigade­generaal Avi Bluth.

Na de ontmoeting met Netanyahu schreef Pompeo op Twitter: 'Netanyahu en ik hadden een productieve bijeenkomst over de inspanningen om de schadelijke invloed van het Iraanse regime tegen te gaan en over regionale ontwikkelingen en andere kwesties in verband met de veiligheid van Israël.

Pompeo had eerder al een beroep gedaan op de Verenigde Naties om het wapenembargo tegen Iran te hervatten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.