Auto-aanval op agenten grenspolitie nabij Ramallah

Thursday, October 17, 2019 |  Redactie Israel Today
Bij een arrestatie-operatie in een 'vluchtelingenkamp' nabij Ramallah zijn woensdagavond undercover-agenten van de grenspolitie door een terrorist aangevallen met een auto. De agenten raakten niet gewond, de aanvaller werd uitgeschakeld en is zwaar gewond.

De auto van de aanvaller is rijp voor de sloop. (Foto: Israëlische Grenspolitie).

De grenswachten waren net klaar met hun inzet in het vluchtelingenkamp Al-Amari, waar ze twee voortvluchtige leden van een terroristische organisatie arresteerden, toen er plotseling een auto opdook en probeerde hen aan te rijden. Dat lukte niet. De terrorist raakte het gepantserde voertuig van de agenten, dat zwaar beschadigd werd. De inzittenden raakten echter niet gewond.

Na verdacht gedrag van de aanvaller en het trekken van een voorwerp, dat op dat moment onduidelijk was voor de agenten en later een mes bleek te zijn, werd het vuur op hem geopend. De jonge Oost-Jeruzalemer werd overweldigd en met ernstige verwondingen naar het Shaare Zedek-ziekenhuis in Jeruzalem gebracht.

Na het incident werden de troepen met stenen en molotovcocktails bestookt. Deze reageerden met middelen om rellen te bestrijden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.