Defensie: Unit 8200, de oren en ogen van de IDF

Thursday, October 17, 2019 |  Redactie Israeltoday.nl, FIDF
Unit 8200 is de belangrijkste eenheid voor het verzamelen van inlichtingen in de IDF. Deze eenheid is een van de beste in zijn soort ter wereld. Hij kan cruciale informatie uit een grote scala van bronnen verzamelen, bewerken en doorsturen, en daardoor wezenlijke inlichtingen leveren aan de personen in de IDF en de regering die beslissingen nemen.

Op het slagveld, in geheime operaties en zelfs op diplomatiek gebied levert de eenheid actuele informatie. Het is een van de grootste eenheden van de IDF, waar duizenden militairen dag en nacht werken om de best mogelijke informatie te leveren, die meer dan eens terreuraanvallen heeft tegengehouden.

Unit 8200 is in 1952 opgericht, en nu gevestigd in Tel Aviv. Onderdelen van Unit 8200 zijn Chatzav, dat informatie uit openbare mediabronnen verzamelt, en de Urim Signit basis in de Negev-woestijn, en luisterpost die telefoongesprekken, e-mails en andere elektronische communicatie kan onderscheppen over het gehele Midden-Oosten, Europa, Azië en Afrika, en daarnaast ook schepen kan lokaliseren.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.