Israëlische president bezoekt loofhut van opperrabbijnen

Wednesday, October 16, 2019 |  Redactie Israel Today
Bij zijn bezoeken aan de loofhutten (soekka's) van beide opperrabbijnen ter gelegenheid van het Loofhuttenfeest drong president Rivlin aan op eenheid van links en rechts in Israël: 'We moeten een manier vinden om elkaar te respecteren, ook al zijn we het niet met elkaar eens'.

De Israëlische president Re'oeven Rivlin bracht dinsdag, ter gelegenheid van de week van het Loofhuttenfeest (Soekkot) een bezoek aan de opperrabbijnen van het land. Bij zijn aankomst in Modi'in, waar hij de Ashkenazische opperrabbijn David Lau (foto) bezocht in zijn loofhut, zei hij: 'Ik ben verheugd dat ik de traditie van de presidenten voort te zetten om de Sukkah van de opperrabbijn te bezoeken, een traditie die de Staat Israël en de Joodse religie samenbrengt.

'We bidden momenteel voor een sukkah van de vrede, en er is geen gebed dat relevanter is voor de stammen van Israël. Als we de vier soorten, Etrog, Wilg, Myrtle en Palm (de vier soorten van Soekkot), samenvoegen, houden we ze naar links en naar rechts in beide handen vast. We begrijpen dat dit de enige manier is om ze allemaal bij elkaar te houden. We moeten allemaal samenleven. Dit is ons lot en onze wens. Om een sukkah van de vrede op te bouwen, moeten we echter begrijpen dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. “

President Rivlin en de Sefaradische opperrabbijn Yitzchak Josef. (Foto: Haim Zach /GPO)

Vervolgens bezocht de president de Soekkah van de Sefaradische opperrabbijn Yitzchak Jozef in Jeruzalem. Rivlin bedankte de rabbijn voor zijn hartelijke gastvrijheid en benadrukte dat er geen plaats is voor agitatie tegen een deel van de Israëlische bevolking. De president wees op het belang van een cultuur van verschillende meningen en debatten 'die diep is geworteld in onze volkstraditie, maar die vereist dat alle partijen naar elkaar luisteren'.

'We moeten een manier vinden om elkaar te respecteren, ook al zijn we het nog steeds niet eens', zei de president. 'Gebrek aan overeenstemming mag niet leiden tot enige vorm van ophitsing. We moeten elke vorm van ophitsing vanuit elke richting stoppen.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.