Techniek: Drinkwater uit lucht voor Costaricanen

Wednesday, October 16, 2019 |  Yossi Aloni
Met spoed bracht Israël een drinkwatermachine naar de bewoners van Costa Rica. Na een enorme brand in een van de arme wijken van San José in Costa Rica waren ongeveer vierhonderd mensen, waaronder veel kinderen, dakloos geworden en ze hadden geen drinkwater meer.

De brand verwoestte een vijftigtal wooneenheden, waarvan de meeste vervallen gebouwen en hutten waren. De Israëlische ambassade in Costa Rica kwam samen met Cadena - de reddings­organisatie van de Joodse gemeenschap – te hulp en nam het initiatief voor een geïmproviseerde evacuatietent en een door de Israëlische firma Watergen ontwikkelde drink­water­machine voor noodsituaties. Het revolutionaire apparaat produceert water uit het vocht in de lucht.

De onderburgemeester van San Jose, Paula Vargas, bedankte de Israëlische ambassadeur in Costa Rica, Amir Ofek, voor de snelle reactie en de 'vrijgevigheid die het Joodse volk altijd heeft gekenmerkt'.

Israël, en in met name het Israëlische leger, is vaak als allereerste ter plaatse om hulp te bieden wanneer een ramp ergens ter wereld toeslaat.

In deze video wordt de werking en toepassing van de Watergen drinkwatermachine uitgelegd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.