Film HaOeshpizin, een orthodox Joods Loofhuttenfeest

Tuesday, October 15, 2019 |  David Lazarus
Deze film vertelt het verhaal van een orthodox-Joodse familie in Jeruzalem, die zijn best doet om het gebod te vervullen om tijdens het feest bezoekers uit te nodigen naar hun Soekkah (hut om buiten te eten). Er zijn enkele onverwachte en ongewenste gebeurtenissen. Hierboven kunt u de de film zien, met een Engelse ondertiteling.

Dit verhaal gaat over het geloof, de liefde en het buitengewone geduld dat nodig is om Gods geboden te onderhouden, en natuurlijk de humor die we allemaal nodig hebben om de dag door te komen!

Het gebod om tijdens het feest gasten te verwelkomen in onze Soekkah is gebaseerd op het verhaal uit het boek Genesis, waarin Abraham en Sara drie bijzondere gasten in hun huis verwelkomen. Daar komt ook de titel van de film Ha'Oeshpizin vandaan, die vertaald uit het Aramees en 'De Gasten' heet.

Loofhutten op de balkons en de binnenplaats in de Jeruzalemse wijk Mea She'ariem. (Foto: Miriam Alster/Flash90)

De beelden met de tijdelijke Soekkoth en scènes uit het dagelijkse gezinsleven van de ultraorthodoxe gemeenschap Mea Shearim in Jeruzalem, waarin de film zich afspeelt, zijn zeldzame inkijkjes voor buiten­staanders in de verborgen wereld van de oudste religieuze gemeenschap van het Jodendom, die gebruiken uit de Bijbelse tijd naleeft.

De avondvullende speelfilm is een unieke gelegenheid voor kijkers om deel te nemen aan de op geloof gebaseerde bezieling van de religieuze Joden, die hun onwankelbaar geloof in God proberen uit te leven in het licht van de echte, dagelijkse strijd in de moderne wereld. Een onvergetelijke film voor alle gelovigen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.