Prijzen voor Israëlische studenten Aardwetenschappen

Thursday, October 03, 2019 |  Yossi Aloni
Bij de Internationale Olympiade Aardwetenschappen (IESO) in Zuid-Korea hebben de Israëlische studenten het prima gedaan. Het is een jaarlijkse competitie voor middelbare school studenten om hun vaardigheid op het gebied van geologie, meteorologie, milieukunde en astronomie te testen.

De internationale wedstrijd in aardwetenschappen werd begin september voor de dertiende keer gehouden, en trok 172 deelnemers uit 43 landen. Het studententeam uit Israël won zeven medailles, waarvan twee gouden. Het is de zevende keer dat Israël een team heeft gestuurd, dat wordt gefinancierd door het Israëlische ministerie van Wetenschap en Technologie.

Aan de wedstrijd namen internationale onderzoeks­teams deel, met als doel oplossingen te vinden voor de wereld­wijde klimaat­crisis door middel van grens­overschrijdende partner­schappen. De Israëliërs wonnen twee gouden team-medailles, evenals een persoonlijke zilveren medaille, drie individuele bronzen medailles en een bronzen team-medaille.

De wedstrijd omvatte onderzoek naar theoretische en praktische kennis, groeps- en persoonlijke kennis en omvatte alle gebieden van de aardwetenschappen: geosfeer, hydrosfeer, oceanografie, atmosfeer, ruimtewetenschap en de planeet. Onderdeel van het evenement was een verkenningstaak in een onbekende omgeving, waarbij de deelnemers de opdracht kregen om een complex wetenschappelijk fenomeen op te lossen waarbij alle systemen van de aarde betrokken zijn.

Dit jaar werden de expedities naar een locatie in Zuid-Korea gestuurd, waar sporen van dinosaurussen werden onderzocht om te bepalen hoe de effecten van de atmosfeer, de hydrosfeer en de geosfeer nog steeds de diversiteit van het dierenleven in het gebied beïnvloeden. Andere bestudeerde fenomenen waren onder andere tyfoons in Zuid-Korea en waarom ze daar voorkomen en niet in andere delen van de wereld, zoals het Midden-Oosten. De studenten onderzochten ook de relatie tussen de populaire Kimchi (zuurkool) in de Zuid-Koreaanse keuken en het effect van de meerlaagse systemen van de aarde op het voedsel.

De delegatie werd voorbereid door Prof. Nir Orion van het Weizmann Institute of Science, Ron Ben Shalom van het Davidson Institute of Science Education en Dr. Yossi Godovitch van het David Yellin College of Education. Vorige week werd in het laboratorium van het instituut het seminar van het aardwetenschappen-programma geopend, waar de winnaars van de nieuwe wedstrijd lezingen gaven. Zij identificeerden met name verschijnselen, die de ineenstorting van de kliffen langs de Israëlische Middellandse Zeekusten als gevolg van de opwarming van de aarde hebben veroorzaakt.

Dr. Liat Ben-David, CEO van het Davidson Institute of Science Education, zei: 'Het Davidson Institute loopt voorop in onderwijs dat nieuwsgierigheid, ontdekking en betrokkenheid bij het milieu stimuleert, wat op zijn beurt de basis vormt voor excelleren op dit gebied. We zijn gezegend door het inspireren van jonge mensen, en hun succes is onze hoop".

Wervingsvideo van de Olympiade in Zuid-Korea.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.