Duizenden pelikanen maken een tussenstop in Israël

Wednesday, October 02, 2019 |  Eliane Müller
Vorige week streken duizenden witte pelikanen neer in de Hula-vallei net ten noorden van het Meer van Galilea voor een pitstop op weg naar Afrika. De bewoners van Noord-Israël hebben geluk. Ze krijgen dit spektakel elk jaar te zien, zonder dat ze ergens naartoe behoeven te reizen.

De Israel Parks and Nature Authority plaatste een video van een zwerm pelikanen, die in de weelderige, vochtige vallei van het natuurreservaat landt.

De vogels zijn op weg van Europa naar Afrika om aan de komende winter te ontsnappen. De ligging van Israël tussen drie continenten en de diversiteit van het klimaat dat hier heerst - van een koel bergachtig gebied in het noorden tot een droge en hete woestijn in het zuiden - maken van de Joodse Staat een populaire tussenstop voor trekvogels. Jaarlijks komen meer dan 500 miljoen vogels van 550 verschillende soorten naar Israël, op weg naar hun winterverblijf.

Ze landen in verschillende delen van het land, maar veruit de favoriete plek voor deze vogels is de Hula-vallei, waar veel water en voedsel is om hen te voeden voor de volgende etappe van hun reis. Het gebied, gelegen ten noorden van het Meer van Galilea en net onder de Golanhoogten, is dan ook erg populair geworden bij vogelaars en ornithologen uit de hele wereld.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.