Syrische beroemdheid wenst Israël 'Gelukkig Nieuwjaar'

zondag 29 september 2019 |  Redactie Israel Today
'Een gelukkig nieuwjaar', en 'overwinning over Iran', wenst de bekende Syrische filmregisseur en auteur Kamal Hasson Israel toe. Hij leeft in ballingschap in de Zweedse hoofdstad Stockholm, vanwege zijn verzet tegen het Syrische regime.

Veel Syriërs 'houden Israël in ons hart, en ons hart in Israël', zegt de auteur. Via zijn Twitter-account drukt Hasson uit wat volgens hem veel Syriërs voelen, door het volk van Israël een 'Gelukkig Nieuwjaar' en overwinning over Iran toe te wensen.

(Vertaling volgens Translate Google: Ter gelegenheid van het Hebreeuwse Nieuwjaar, elk jaar, is het Israëlische volk leiderschap en een volk met duizend goede daden. Israël in onze harten en onze harten in Israël.)

'Deze zegen had in het Hebreeuws moeten zijn', zegt Hasson in de videoclip, 'maar helaas versta ik het Hebreeuws niet'.

Rechtstreeks sprekend tot de burgers van de Joodse Staat, verklaart Hasson:
'Ik ben de schrijver en regisseur Kamal Hasson, die onze Israëlische broeders en vrienden in de Staat Israël op oudejaarsavond geluk wenst. Moge het volgende jaar een gezegend jaar zijn, een jaar van vrede, veiligheid en overwinning op Iran. Wij zeggen altijd dat Israël in ons hart zit, en ons hart in Israël. Vanuit de Zweedse hoofdstad Stockholm - Shabbat Shalom.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.