Stagiaire Edda Schmidt: Israël, een land als geen ander!

Friday, September 27, 2019 |  Edda Schmidt
'Het volk, de cultuur, de samensmelting van oud en modern - het is allemaal zo uniek', schrijft onze nieuwe stagiaire Edda Schmidt. 'En ik zit er middenin als ik mijn nieuwe stage begin'. Een eerder bezoek was voor haar de aanleiding om een stageperiode aan te vragen.

'Nog maar een paar dagen geleden stapte ik in een bewolkt Hamburg in een vliegtuig, op weg naar Tel Aviv. We zijn net voor zonsopgang aangekomen. Het was al warm in Israël. Ik stapte op de eerste bus in de richting van de opkomende zon, richting Jeruzalem.

Dit is niet mijn eerste reis naar Israël, wat me meer ontspannen maakte. Ik was zes maanden eerder in het land geweest en herinner me dat ik gefascineerd was over dit piepkleine landje dat alles heeft – met sneeuw bedekte bergen, groene vlakten, glooiende heuvels, drie zeeën en een woestijn is. Oh, en mensen liegen niet als ze zeggen dat het eten in Israël geweldig is. Dat zijn de mensen ook. De meesten van hen spreken Engels, toch heb ik besloten om ook wat Hebreeuws te leren.

Dat eerste bezoek was voor mij aanleiding om een stage aan te vragen, zodat ik dit land wat beter kon leren kennen.

Weer in Jeruzalem te zijn was tegelijkertijd surrealistisch en vertrouwd. Met zijn kenmerkende kalkstenen huizen, drukke straten, de shoek (openluchtmarkt) vol geuren, de hete zon op je huid - het was fijn om weer in de stad te zijn.

Jeruzalem is een stad met een geheel eigen karakter. Het is gewoonweg niet te vergelijken met welke andere stad ter wereld dan ook. Het meest opvallende is de drukte op vrijdagochtend, de dag voor de Shabbat, gevolgd door een deken van ontspannende rust, die de stad diezelfde avond nog bedekt. Het was leuk om de eerste paar dagen weer door te brengen met bekende gezichten.

Ik begon zondagochtend, weer uitgerust, met mijn stage. Helaas heb ik het verkeer in de ochtendspits onderschat, maar ik ben er toch in geslaagd om op tijd op kantoor te komen.

Ik werd hartelijk welkom geheten bij 'Israel Today'. Na een rondleiding door de kantoren begon ik meteen met mijn werk op de redactie afdeling. Nu ik achter mijn bureau zit en mijn eerste artikel afrondt, ben ik enthousiast over wat me de komende drie maanden te wachten staat. Bij voorbaat wil ik alle lezers van dit tijdschrift bedanken en ik zou graag commentaar of suggesties ontvangen'.

Stagiaires welkom
Heb je goede taalvaardigheden in Duits en Engels? Ben je geïnteresseerd in meewerken aan een zinvol doel? Wil je het land Israël op een diepere manier leren kennen? Solliciteer dan nu via info@israeltoday.co.il

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.