Israëls Gouden Toekomst

Sunday, September 22, 2019 |  Charles Gardner
De Israëlische verkiezingen lijken in de richting te wijzen van de voormalige generaal Benny Gantz, die pas vijf maanden geleden op het toneel verscheen, toen hij en premier Benjamin Netanyahu nagenoeg hetzelfde aantal zetels kregen.

Maar het gelukte de Likoedleider niet om de steun te krijgen van partijen die een meerderheid in het nieuwe parlement vertegenwoordigen, waardoor hij niet in staat om een levensvatbare coalitie te vormen.

Het kennelijke succes van de partij Blauw en Wit zou echter kunnen afhangen van de steun van een toenemend aantal Arabische leden van de Knesset (parlement), die als anti-zionisten niet eens geloven in het bestaan van Israël. Dit vormt duidelijk een potentiële bedreiging voor de veiligheid van de Joodse Staat.

Dat gezegd hebbende, is de grootste behoefte van het land op dit moment aan goddelijk leiderschap, dat zelfs voor de economie zal zorgen. Want, zoals de Joodse Messias het verwoordde: 'Zoek eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, en al deze dingen (voedsel en kleding) zal u bovendien geschonken worden'. (Matteüs 6:33)

De noodzaak van voortdurende bescherming en verdediging behoren zeker tot de grote problemen die als een donkere wolk over de nabije toekomst van het land opdoemen en die een bekwame piloot vereisen om door de stormen heen te sturen.

'Bibi' Netanyahu, wiens vooruitzichten ook geplaagd worden door lopende aanklachten wegens vermeende corruptie, heeft een goede staat van dienst op het gebied van veiligheid, omdat hij onbuigzaam is tegenover zijn tegenstanders, die meestal het deksel op de sudderende pot van terreur hebben gehouden, wegens het gevaar dat deze overkookt en het land beschadigt.

We moeten zeker vrede en veiligheid nastreven, maar nooit tegen elke prijs. Daarom heeft de vermoeide oude mantra van het streven naar een 'tweestatenoplossing' - nog steeds de officiële lijn van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken - plaatsgemaakt voor een radicaler beleid, zoals de annexatie van de Jordaanvallei en de Joodse nederzettingen in Judea en Samaria en zelfs het terugwinnen van een deel van Hebron voor de Joden.

Vreemd genoeg hebben ex-generaals (zoals Ariel Sharon, die Israël uit de Gazastrook heeft terug­getrok­ken), geen goede staat van dienst op dit gebied. Maar de meeste Israëli's hebben het eindeloze en vaak zinloze gepraat over 'land voor vrede' doorzien. De uitvoering van de Oslo-akkoorden en de terugtrekking uit de Gazastrook heeft het probleem alleen maar verergerd, omdat de Palestijnen het zien als een zwak compromis, dat feitelijk erkent dat het land toch niet echt van de Joden is.

''Van de rivier tot de zee'
In ieder geval willen ze geen stukjes van het grond­gebied; ze willen alles, in lijn met de constante propaganda die zo succesvol is aangepraat aan de Verenigde Naties en aan iedereen die het door de jaren heen bereid was te slikken - dat het land, 'van de rivier tot de zee', is gestolen van de Arabieren.

In werkelijkheid was het meer dan 4000 jaar geleden dat God de afstammelingen van Abraham al het land van de Nijl tot de Eufraat beloofde (Genesis 15:18). En honderd jaar geleden, in april 2020, werd in San Remo, Italië, hun recht op dit gebied internationaal recht.

Israël is uniek onder de westerse naties, in die zin dat God, per definitie, deel uitmaakt van zijn politieke samenstelling, evenzeer als zijn seculiere meerderheid probeert dit feit te negeren. Het betekent dat er altijd ingewikkelde regelingen moeten worden uitgewerkt met de partijen van de religieuze minderheden, waarvan het negeren een politiek risico is.

Toch hebben enkele van hun eisen, zoals de vrijstelling van militaire dienst voor Yeshiva (religieus seminarie) studenten, geleid tot het afbreken van de vorming van een regering in april. De voormalige minister van Defensie, Avigdor Lieberman, nu gepromoot als een potentiële 'kingmaker' voor het verenigen van de rechtse partijen, vindt dit begrijpelijkerwijs geen goed idee en weigert er in mee te gaan.

Maar ik heb het niet over toegeven aan religieuze partijen wanneer ik oproept tot goddelijk leiderschap. Ik heb het over het volgen van de specifieke opdrachten van de Heer en een reiniging van onzuiverheden en afschuwelijke praktijken die God in het verleden beledigd hebben - en nog steeds doen, omdat hij niet van gedachten is veranderd over de zonde.

Ezechiël en anderen profeteerden, dat de uiteindelijke terugkeer van de ballingen verbonden zou zijn met hun terugkeer naar de Heer en zijn wegen (Ezechiël 36:24-26, Zacharia 12:10). God heeft hen geroepen als een licht voor de volken (Jesaja 49,6).

Het is bemoedigend om over een uitspraak van het Knessetlid Bezalel Smotrich in een televisie-interview te lezen, dat hij in de volgende regering-Netanyahu als minister van Justitie wil dienen: 'Israëls rechtssysteem moet opnieuw worden gegrondvest op de Torah (de wetten van Mozes).

Maar het is schrijnend om te vernemen, dat Bibi slechts enkele dagen later de openlijk homoseksuele Amir Ohana op de post heeft benoemd, waarbij hij duidelijk toegeeft aan de seculiere meerderheid - en daarbij de spot drijft met God. Toch gelooft Bibi in de bijbel en is overtuigd, dat de wedergeboorte van Israël een vervulling is van Gods oude beloften.

Maar dezelfde God, die hen terugbracht naar hun land, wacht om hen weer bij Zichzelf te verwelkomen, zoals Hij deed voor de Verloren Zoon die kotste van de smerige wegen van de wereld en terugkeerde naar de Vader, die nooit had opgehouden van hem te houden, ondanks Zijn opstandige gedrag.

Deal van de Eeuw – de hel?
Ondertussen beschrijft de voormalig minister van Onderwijs Naftali Bennett de door president Trump voorgestelde 'deal van de eeuw' als 'de hel'. Dat is zorgwekkend, omdat volgens hem de Joden hierdoor in bijna elk deel van het land kwetsbaar worden voor hun vijanden. De hel bestookt Israël al aan alle kanten met voortdurende dreigingen van oorlog en terreur, terwijl aanvallen op Saoedische olieraffinaderijen en de algemene escalatie van de spanning in de regio als geheel een potentiële nachtmerrie is voor elke burger.

Maar mijn boodschap is: laat de wereld je niet in zijn goddeloze hel duwen. Er is een hemel te winnen voor hen die met heel hun hart op de Heer vertrouwen en vastbesloten zijn te leven en te werken volgens Zijn verordeningen. Lees het einde van het Boek (de Openbaring aan de Apostel Johannes): Er is een gouden toekomst voor Jeruzalem, Israël en voor allen die hun hoop op Jesjoea hebben gevestigd!

Charles Gardner is de auteur van Israel the Chosen; Peace in Jerusalem, en A Nation Reborn.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.