Postzegel bij 25 jaar betrekkingen Israël-Vaticaan

Sunday, September 22, 2019 |  Yossi Aloni
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van diplomatieke banden tussen de Staat Israël en de Heilige Stoel is een gezamenlijke herdenkings­postzegel uitgegeven door de Israëlische postdienst en de Numismatische Dienst van de Heilige Stoel.

Afbeelding: De Israëlische ambassadeur bij het Vaticaan, Oren David, en de directeur van de Filatelistische Dienst Elhanan Shapira, gaven paus Franciscus een ingelijst exemplaar van de gezamenlijke postzegel. (Foto: met dank aan het Vaticaan)

De Paus toonde zich tevreden over de postzegel, waarop de Petruskerk (het huis van Petrus) en de oude synagoge in Kapernaüm staan afgebeeld, die de bijzondere relatie en de interactie tussen de twee religies symboliseren. Ambassadeur Oren David nodigde de paus uit om Kapernaüm te bezoeken als onderdeel van een bezoek aan Israël dat de Galilea en andere gebieden van het land zal omvatten, na het laatste bezoek van de paus aan Jeruzalem in mei 2014.

De Israëlisch-Vaticaanse herdenkings­postzegel

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.