Sport: Israël naar Olympisch kampioenschap Honkbal

Sunday, September 22, 2019 |  Redactie Israeltoday.nl
Israël heeft zich deze week gekwalificeerd voor het olympische wereld­kampioen­schap Honkbal, dat in 2020 in Tokyo zal worden gespeeld. Het zal de eerste keer zijn dat Israëlische honkballers hiervoor worden toegelaten. Bij het Europese kampioenschap werd het Israëlische team vierde.

Deze week werden in Parma, Italië, kwalificatie­wedstrijden gehouden voor Europese en Afrikaanse landenteams. Tot nu toe heeft het Israëlische team het Spaanse en het Nederlandse team (met 8-1) verslagen, evenals het Italiaanse team (met 8-2; zie de video met een samen­vatting). De wedstrijd tegen Tsjechië werd zaterdag verloren met 4-7, en de wedstrijd tegen het zwakke Zuid-Afrikaanse team werd deze zondag gewonnen met 11-1.

Het Israëlische team werd tot deze olympische kwalificatie­wedstrijden in Italië toegelaten, nadat het op 13 september in Duitsland het Franse team had verslagen bij de Europese kampioenschappen, waarbij het de vierde plaats veroverde, volgens de Times of Israel.

De meeste leden van het Israëlische team zijn Joodse Amerikaanse spelers van universiteits­teams en enkele professionals, die de Israëlische nationaliteit kregen om te mogen spelen, en Israëli's die in de Verenigde Staten wonen.

Een feestje na de laatste overwinning: We gaan naar Tokyo! (Foto: screenshot)

In Israël is honkbal een sport die niet extreem populair is, hoewel er veel initiatieven zijn om de sport in Israël te helpen ontwikkelen en groeien. Er zijn in Israël ongeveer 1.000 baseballspelers in 16 steden in het hele land, meldt Wikipedia.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.