Defensie: Tieners uit Sderot trainen voor dienst in IDF

Thursday, September 19, 2019 |  Redactie Israeltoday.nl
Terwijl in veel landen tieners zich druk maken over hun opleiding, sociale media, de laatste mode, denken in Israël tieners tegen het eind van hun middelbare school opleiding aan het verdedigen van hun land in een van de beste legers ter wereld.

In de stad Sderot, die regelmatig bestookt wordt door de buren in de Gazastrook, bereiden de leerlingen van de hoogste klassen zich voor op hun diensttijd in de IDF. Ze zijn geboren in het jaar 2001, het jaar dat de raketten uit de Gazastrook begonnen te 'druppelen'. Sindsdien zijn vanuit de Gazastrook bijna 20.000 raketten en granaten afgeschoten.

Onder leiding van een voormalige gevechtssoldaat van het Acharai pre-militairy program trainen jongeren die gemotiveerd zijn verantwoordelijkheid op zich nemen twee maal per week. Ze doen vrijwilligerswerk in de gemeenschap en bereiden zich voor op een zinvolle militaire dienst. I24News maakte er bovenstaande reportage over.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.