Techniek: Israël leidt strijd tegen woestijnvorming

Wednesday, September 18, 2019 |  Redactie Israeltoday.nl
Israël is het enige land ter wereld waar de woestijn zich terugtrekt. Hoewel 60 procent van het grondgebied van Israël woestijn is, is dit het enige land ter wereld waar de dorre gebieden kleiner worden. Ook de Verenigde Naties erkent de expertise van Israël op dit gebied.

De eerste Israëlische premier David Ben-Gurion's belofte om 'de woestijn tot bloei te laten komen' is in vervulling gegaan, de Joodse staat heeft een voortrekkersrol gespeeld in de technologie om woestijnvorming tegen te gaan en gewassen te verbouwen in enkele van de droogste gebieden van het land.

Israël voert niet alleen de strijd in eigen land, het dient ook als een 'licht voor de naties' door zijn kennis, beste werkwijzen en technologieën te delen met de rest van de wereld voor een betere, groenere en gezondere wereld. Zelfs de Verenigde Naties hebben, volgens United with Israel de expertise van Israël in het verslaan van woestijnvorming erkend.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.