Drone Dome: Israëls nieuwe verdediging tegen UAV's

Thursday, September 12, 2019 |  Redactie Israel Today
Drones en UAVs (onbemande vliegtuigen) zijn een belangrijke uitdaging geworden voor de veiligheid van Israël, dat op zijn beurt innovatieve nieuwe oplossingen heeft gevonden. Een ervan is de Drone Dome, een ontwikkeling van de Israëlische defensie-industrie Rafael.

Je ziet al drones met de grootte van een mobiele telefoon door de lucht vliegen in Israël, omdat de nieuwe technologie het voor bijna iedereen mogelijk maakt om een vliegende camera of wapen over een geheime militaire installatie of strategische inzet van het leger te laten vliegen.

Vijandige drones zijn een van de snelst groeiende bedreigingen ter wereld van vandaag, waaronder drones die in de buurt van luchthavens vliegen, en daardoor civiele vluchten en het leven van passagiers in gevaar brengen.

Alleen al het aantal drones dat beschikbaar is voor vrienden of vijanden vormt een nieuwe uitdaging voor de Israëlische veiligheidstroepen om clandestiene militaire installaties te beschermen tegen spionage­camera's, maar ook voor grote civiele locaties zoals voetbal­stadions of overheidskantoren, waar gewapende drones conventionele of niet-conventionele massa­vernietigings­wapens kunnen inzetten.

De uitdaging is om het binnendringen van al deze drones in de lucht boven kwetsbare doelen te signaleren en te verhinderen, om maximale veiligheid te garanderen zonder het recreatieve gebruik van commerciële drones in veilige gebieden te verhinderen.

Een van de oplossingen is de Drone Dome, het nieuwe Israëlische verdedigingssysteem tegen drones, dat is ontwikkeld door Rafael Advanced Defense Systems Ltd. Het geavanceerde tactische verdedigingssysteem tegen onbemande vliegtuigen (UAV's) en hovercraft is in staat om verschillende bedreigingen vanuit de lucht op te sporen, te verifiëren en te bestrijden.

De Drone Dome, een neef van Israëls zeer succesvolle Iron Dome, die nu operationeel is in Israël, heeft een goede kans om de wereldwijde leider te worden in militaire en civiele verdedigingssystemen tegen de groeiende dreiging van vijandige drones en UAV's.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.