Techniek: Weer meer start-ups naar buitenland verkocht

Wednesday, September 04, 2019 |  Redactie Israel Today
Voor het zesde jaar op rij zijn er meer Israëlische hi-tech start-ups overgenomen door buitenlandse bedrijven. Volgens IVC, toonaangevend op het gebied van bedrijfsinformatie, werd in de eerste helft van 2019 voor 14,48 miljard dollar verkocht in 66 verschillende deals.

De grootste overname was de aankoop voor 6,9 miljard dollar van de in Israël gevestigde Mellanox Technologies door Nvidia, een Amerikaans technologiebedrijf dat grafische verwerkingseenheden (GPU's) ontwerpt voor spelletjes en professionele markten, evenals chips voor de mobiele computing- en automarkt. Mellanox zal zijn krachtige rekencentra, cloud computing, computer­data­opslag en financiële diensten toevoegen aan de Nvidia-groep.

Vier Israëlische bedrijven gingen in de eerste helft van 2019 naar de beurs, waaronder de online digitale marktplaats voor technici en ontwerpers Fiverr en het cybersecurity bedrijf Tufin Software Technologies. Beide werden verkocht voor behoorlijk hoge bedragen.

Het bericht van IVC geeft een opwaartse trend weer in de Israëlische technologie-industrie in de afgelopen jaren. Dit is het zesde opeenvolgende jaar van groei voor Israëlische hi-tech bedrijven.

Een interessante ontwikkeling is, dat er nu een aantal 'blauwe-boorden'-industrieën toetreden tot de markt voor Israëlische technologie. Een voorbeeld is de aankoop dit jaar van het in Israël gevestigde Dynamic Yield, niet door een softwaregigant maar door McDonald's Corporation. Het is een personalisatie-platform, dat gepersona­liseerde ervaringen creëert voor bezoekers van de website van de fastfoodgigant.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.