Is een Arabische vrouw welkom in een Joodse stad?

Monday, September 02, 2019 |  Boomerang; Redactie Israel Today
'Deze weg leidt naar een Palestijns dorp. Het is gevaarlijk voor Israëlische burgers om er binnen te gaan', waarschuwen borden langs de weg. Staan er ook zulke borden op de wegen naar Joodse dorpen, om Arabieren voor gevaren te waarschuwen?

Tientallen grote rode borden in Judea en Samaria waarschuwen in drie talen tegen het binnengaan van Arabische dorpen, omdat het te gevaarlijk is voor Israëlische burgers. Israëli's worden niet alleen gewaarschuwd, het is voor hen zelfs bij wet verboden om naar Arabische dorpen in Judea en Samaria te gaan. Zoveel zorg is er voor het welzijn van de burgers.

Maar hoe ziet het er andersom uit? Worden de Arabieren gewaarschuwd voor het binnengaan van Joodse dorpen omdat het gevaarlijk voor hen kan zijn? Of is het zelfs verboden voor hen om naar Joodse plaatsen te gaan?

Sara Zoabi, een Israëlische moslima en een overtuigde aanhanger van Israël uit de stad Nazareth, wilde weten of moslims een Joods dorp kunnen binnengaan en ging naar de grote Joodse nederzetting Ariel in Samaria. In deze video kunt u zien wat er met haar daar is gebeurd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.