Hezbollah reageert op Israëlische acties met raketten

Sunday, September 01, 2019 |  Redactie Israel Today
Na eerdere dreigingen is Hezbollah overgegaan tot actie, en heeft vanuit Libanon anti-tank raketten op Noord-Israël afgeschoten. Verschillende hits zijn bevestigd. Er zijn tot nu toe geen slachtoffers gemeld. Israël heeft gereageerd met een raketbeschieting.

Afbeelding: Rook stijgt op bij de moshav Avivim. (Foto: David Cohen/Flash90).

Rond 16 uur plaatselijke tijd opende Hezbollah het vuur op verschillende Israëlische militaire voertuigen en een militaire basis in het noorden van Israël, nabij het dorp Avivim. Een woordvoerder van het Israëlische leger verklaarde, dat vanuit Libanon anti-tankraketten waren afgevuurd.

Het Israëlische leger reageerde met aanvallen op gebieden van waaruit de raketten werden afgevuurd en andere doelen in het zuiden van Libanon. Hierdoor ontstonden enkele branden

Hezbollah nam officieel de verantwoordelijkheid voor de aanval en verklaarde dat het een Israëlisch legervoertuig had vernietigd. Van Israëlische zijde is dit tot nu toe niet bevestigd. Het Israëlische leger gaf opdracht om de schuilplaatsen in het gebied tot vier kilometer van de Libanese grens te openen en drong er bij de mensen daar op aan om in hun huizen te blijven.

Israëlische veiligheidstroepen op de plaats waar een mortiergranaat uit Libanon is ingeslagen. (Foto: David Cohen/Flash90)

Het is nu afwachten of Hezbollah zal reageren op de Israëlische reactie, en de regio verder in conflict te brengen, of dat Hezbollah­leider Nasrallah tevreden zal zijn met de reactie op de vermoedelijk Israëlische aanval op een district in Beiroet, die hij een paar dagen geleden heeft aangekondigd en die nu werd uitgevoerd In zijn toespraak van vorige week had hij benadrukt, dat hij niet geïnteresseerd was in een nieuwe oorlog met Israël.

Om 18.20 uur verklaarde het Israëlische leger officieel dat niemand gewond was geraakt door de raketaanval van Hezbollah, en dat men in bij de grens met Libanon het dagelijks leven kon hervatten.. Binnenkort wordt een toespraak van premier Benjamin Netanyahu verwacht.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.