Weer een land erkent Jeruzalem als Israëls hoofdstad

Sunday, September 01, 2019 |  David Lazarus
Het land Nauru in Micronesië is het recentste land dat heeft aangekondigd dat het Jeruzalem erkent als de hoofdstad van de moderne Staat Israël. Misschien vindt iemand dit niet belangrijk, maar het wijst op de verdere vervulling van de Bijbelse profetie.

Nauru, voorheen bekend als Pleasant Island, is een eilandstaat in het midden van de Stille Oceaan. Het ligt ten noorden van de Salomonseilanden en ten oostnoordoosten van Papoea-Nieuw-Guinea. Met een oppervlakte van slechts 21 vierkante kilometer is Nauru het op twee na kleinste land ter wereld, achter Vaticaanstad en Monaco.

Van de bevolking van het land behoort 85% tot het christendom. Hun grondwet voorziet in vrijheid van godsdienst, maar de regering heeft de religieuze activiteiten van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen (Mormonen) en de Jehova's Getuigen beperkt.

Hun steun voor Israël is gebaseerd op een eenvoudige en duidelijke lezing van de Bijbel, die honderden beloften aan het Joodse volk vermeldt, dat zij in het land Israël zouden wonen.

Nauru's VN-ambassadeur, Marlene Inemwin Moses, woonde onlangs een diner bij in Israël, dat ter ere van haar werd gehouden door de honorair consul van Nauru in Israël, David Ben Basat. Minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz, die ook aanwezig was, vroeg de ambassadeur wat er gedaan kon worden om de erkenning van Jeruzalem als Israëlische hoofdstad door Nauru te bevorderen. Inemwin zei dat ze overleg zou plegen met de toenmalige president Baron Waqa (die vorige week nog zijn functie verloor in de nationale verkiezing van Nauru). Slechts enkele dagen later zei Mozes, dat Waqa haar had opgedragen een brief te publiceren, waarin Nauru officieel Jeruzalem als Israëlische hoofdstad erkent.

Na de aankondiging schreef minister van Buitenlandse Zaken Israël Katz: 'Ik verwelkom Nauru's belangrijke beslissing om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël. We zullen de diplomatieke positie van Jeruzalem blijven versterken. We zullen blijven werken om meer landen tot erkenning en opening van vertegenwoordigingen in Jeruzalem te brengen.'

Hoe klein het eiland ook mag zijn, en hoe onbeduidend de wereld het mag vinden, deze christelijke natie van de 'eilanden aan gene zijde' en de 'einden van de aarde' die zich tot de God van Israël en Jeruzalem wenden, is een belangrijke vervulling van de profetie in onze tijd.

Hier zijn slechts een paar voorbeelden:

Psalm 98:3 Hij heeft gedacht aan Zijn goedertierenheid en trouw voor het huis van Israël; alle einden der aarde hebben gezien het heil van onze God.

Jesaja 41:5 De kustlanden [eilanden] zagen het en werden bevreesd, de einden der aarde beefden; ze kwamen naderbij en traden toe.

Jesaja 42:4 Hij zal niet uitdoven, Hij zal niet geknakt worden, totdat Hij het recht op aarde zal hebben gevestigd. De kustlanden [eilanden] zullen uitzien naar Zijn onderricht.

Jesaja 42:10 Zing voor de HEERE een nieuw lied, Zijn lof vanaf het einde der aarde, u die de zee en al wat daarin is, bevaart, u, eilanden en wie daarop wonen.

Jesaja 42:12 Laten zij de HEERE eer geven, en Zijn lof op de eilanden verkondigen.

Jesaja 51:5c De kustlanden [eilanden] zullen op Mij wachten, en op Mijn arm zullen ze hopen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.