Test IDF waakzaamheid van Hezbollah met poppen?

Thursday, August 29, 2019 |  Redactie Israel Today
Nadat Hezbollah leider Nasrallah zondag Israël dreigde met een reactie op de aan de Joodse Staat toege­schre­ven aanval op een stadsdeel in Beiroet, lijkt het Israëlische leger de waakzaamheid van Hezbollah te testen met een militaire pop in een legervoertuig.

Libanese bronnen berichtten over een Israëlische militaire jeep bij de Israëlisch-Libanese grens met daarin een pop in de vorm van een Israëlische soldaat, in plaats van echte soldaten.

'Uit angst voor de verwachte reactie van Hezbollah plaatst het Israëlische bezettingsleger poppen in militaire voertuigen aan de grens met Libanon', aldus een post op Twitter, waar ook twee foto's van de jeep te zien zijn met de militaire pop.

De jeep met de pop zou volgens berichten uit Libanon om twee redenen bij de grens geplaatst kunnen zijn. Als lokaas om de waakzaamheid van Hezbollah te testen, of om nog meer aanwezigheid te tonen, maar uit angst voor een aanval van Hezbollah wilde men geen risico nemen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.