Defensie: Nieuwe technologie vernietigt vijanden en spaart levens

Thursday, August 29, 2019 |  Redactie Israel Today
Israël heeft een systeem ontwikkeld, dat met een ongekende nauwkeurigheid aanvalsraketten kan geleiden bij het opsporen en treffen van een vijandelijke lanceerinstallatie die raketten afvuurt op de Staat Israël. Door de nauwkeurigheid worden levens van onschuldigen gespaard.

Het op een raket gemonteerde systeem, dat in nauwe coördinatie werkt met Iron Dome, Israëls beroemde raketafweersysteem dat de meeste raketten die door Palestijnse guerrillagroepen op Israëlische bevolkingscentra worden afgevuurd, onderschept, is in staat om een beschieting onmiddellijk te beantwoorden en de terroristen en hun lanceerinstallatie te vernietigen. Terwijl een Iron Dome raket wordt afgeschoten om de aanstormende raket in de lucht te onderscheppen, wordt een andere aanvalsraket afgeschoten die de lanceerinstallatie uitschakelt.

Het apparaat is voor de IDF ontwikkeld door Israel's Raphael Advances Defense Systems, en kan als 'hersens' worden bevestigd aan elke eenvoudige raket, en maakt er dan een zeer nauwkeurige raket van. De slimme-raket technologie scant het doelgebied en geeft een actueel beeld, dat de raket langs de beste route en plaats van aanval leidt.

Het resultaat is een realtime aanvalswapen dat elk vijandelijk doelwit in bebouwde gebieden in een stad of dorp, in de buurt van een school of ziekenhuis, met precisie kan raken en dit kan uitschakelen, zonder burgers te verwonden.

Het systeem wordt getest in de Negev en zou klaar moeten zijn voor de volgende oorlog met Hamas, of met elke andere militante groep in Syrië of Iran die probeert raketten op Israël af te vuren. Het mooie van het systeem is dat het aan elke raket kan worden bevestigd en in staat is om die met ongekende precisie tot op 3 meter van het doelwit te leiden.

De hoop is, dat de nieuwe technologie een 'luid en duidelijk' signaal zal afgeven aan de andere kant, dat ze zich niet langer achter kinderen en scholen kunnen verschuilen om hun dodelijke wapenarsenaal op Israëlische burgers af te schieten.

De Palestijnse terroristen die hun eigen kinderen gebruiken om hun militanten te beschermen, zorgen misschien niet voor hun volk, maar de inspanningen die Israël zich getroost om slimme en dure militaire opties te ontwikkelen om alle op de Joodse Staat afgevuurde wapens uit te schakelen en tegelijkertijd onschuldige omstanders te beschermen, bewijst de hoge waarde die de Staat Israël aan menselijk leven hecht, in de eerste plaats voor de bescherming van haar eigen burgers, maar ook voor het leven van de kinderen en niet-strijder aan de andere kant van het conflict.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.