Nieuwe HBO-serie misinformeert kijkers over conflict

Wednesday, August 28, 2019 |  David Lazarus
In zijn streven naar morele gelijkwaardigheid heeft HBO enkele van de belangrijkste feiten buiten beschouwing gelaten bij de verfilming van de ontvoering en moord op drie jonge Joodse tieners (Naftali Frenkel, Gilad Shaer en Eyal Yifrah) in 2014 en de moord op de Palestijnse jongen Muhammad Abu Chadir.

De tiendelige Amerikaans-Israëlische HBO-serie getiteld 'Our Boys' is opgenomen in Israël en is gebaseerd op de ware gebeurtenissen, die hebben geleid tot het uitbreken van de oorlog in Gaza in 2014, aldus HBO. De serie volgt het onderzoek naar de moord op een Palestijnse jongere, Muhammad Abu Chadir, en vertelt het verhaal van alle betrokkenen, Joden en Arabieren, waarvan het leven drastisch veranderde door deze gebeurtenissen.

Chadir werd vermoord door een jonge Joodse man die zich schuldig verklaarde aan het doden van de Palestijn als een daad van wraak voor wat er met de drie Israëlische tieners was gebeurd. Wat de wereld niet zal zien in de HBO-serie is dat er in Israël woede en algemene veroordeling was van de moord op de Palestijnse jongere in het Israëlische politieke spectrum, evenals in de hele Israëlische samenleving. Iedereen walgde ervan en verafschuwde de moordenaar.

Aan de andere kant kregen de terroristen, die de drie Israëlische tieners hebben ontvoerd en op brute wijze gedood, eerbetoon van de Palestijnse Autoriteit en werden in alle Palestijnse gebieden snoepjes uitgedeeld om hun barbaarse daad te vieren. De Palestijnse moordenaars werden helden, en hun families blijven maandelijkse betalingen ontvangen als onderdeel van het sadistische 'pay-to-slay' beleid van de Palestijnse Autoriteit, die een financiële beloning biedt aan de families van iedereen die Joden aanvalt of doodt.

De HBO-serie is een cynische propagandastunt die gebruik maakt van de pijn van de families die hun dierbare kinderen verloren, en deze gebruikt om een vertekend beeld te schetsen van het Israëlisch-Palestijnse conflict, dat alleen maar in dienst staat van hun anti-Israëlische agenda.

Terwijl Israël zijn best doet om de Palestijnse terreur te bestrijden, blijft de leiding van de Palestijnen de moord op zelfs onschuldige jongeren en kinderen stimuleren en ondersteunen. Denk maar aan de meedogenloze moord op de 17-jarige Rina Shnerb, die deze week gewoon met haar familie aan het wandelen was.

De officiële trailer van de film Our Boys.

Miljoenen kijkers over de hele wereld zullen een zeer scheef beeld krijgen van wat er echt aan de hand is in het conflict, omdat de HBO en de makers van deze serie zich meer zorgen maken over hun kijkcijfers en hoe ze geld kunnen verdienen aan anti-Israël sentiment ten koste van de waarheid.

Zie ook: United with Israel.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.