Raketten uit Gaza onderschept boven openluchtconcert

Monday, August 26, 2019 |  Redactie Israel Today
Zondagavond werden vanuit de Gazastrook drie raketten afgeschoten naar zuidelijk Israël. Twee ervan werden onderschept door het Iron Dome raketschild, boven de hoofden van Israëlische concertbezoekers. Videoclips tonen de PTSS-veroorzakende realiteit van het leven hier.

De raketbeschieting werd als nooit tevoren op video vastgelegd, omdat de aanval een openluchtconcert in de grensstad Sderot voortijdig afbrak. Verscheidene concert­bezoekers filmden het aangrijpende incident op hun mobiele telefoons, waaronder het moment dat het raketschild Iron Dome een van de raketten uit Gaza direct boven het concertpodium onderschepte.

Het is waar dat de inwoners van de Gazastrook met nog meer problemen worden geconfronteerd wanneer Israël vergeldings­maatregelen neemt voor deze raketaanvallen. Maar het is belangrijk om twee belangrijke feiten in gedachten te houden die vaak door de internationale media worden verbloemd:

1. De vergeldingsacties van Israël worden met grote precisie uitgevoerd tegen terroristische doelen, terwijl de raketten, die vanuit Gaza worden afgevuurd, doelbewust gericht zijn op de centra van de burgerbevolking. Het is waar dat bevolkings­centra in Gaza vaak getroffen worden door de Israëlische aanvallen, maar dat is te wijten aan het feit dat Hamas en zijn terroristische bondgenoten ervoor kiezen om hun aanvallen van achter menselijke schilden te lanceren;
2. De Israëlische tegenaanvallen zouden helemaal niet plaatsvinden, als Hamas en zijn terroristische bond­genoten Israël niet zouden aanvallen. De Israëlische luchtaanvallen zijn weliswaar dodelijker, maar worden altijd voorafgegaan door terroristische raketaanvallen.

Het raketalarm veroorzaakte paniek bij de bezoekers aan het concert. Zeven personen raakten hierdoor gewond, waaronder een 30-jarige man die op zoek naar een schuilplaats was gevallen en matig gewond raakte. Zes anderen moesten wegens shock worden behandeld. Dit is de PTSS-veroorzakende realiteit waarmee de inwoners van Zuid-Israël gedwongen worden te leven.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.