Homo-hatende PA beschuldigt Israël van vervolging

Sunday, August 25, 2019 |  Edy Cohen
De recente vervolging van de LGBT-gemeenschap in de Palestijnse gebieden herinnert ons er sterk aan hoe triest de situatie is van soortgelijke gemeenschappen in de Arabische en islamitische wereld. En dan durven ze Israël nog te beschuldigen van 'vervolging' en 'apartheid'.

In wat zonder overdrijving een daad van staatsterreur genoemd kan worden, heeft de Palestijnse Autoriteit op 18 augustus een bijeenkomst van de lokale LGBT-organisatie al-Qaws, die als paraplu fungeert voor kleinere LGBT-groepen, voorkomen. Niet alleen heeft de Palestijnse politie de activiteiten van al-Qaws activisten met geweld verhinderd, ze heeft ook een dreigement tegen toekomstige campagnes geuit. De Palestijnse Autoriteit ging zelfs zo ver dat ze haar burgers oproept om informatie te verstrekken over actieve leden van de LGBT-gemeenschap.

De verklaring van de woordvoerder van de PA-politie Louay Arzeikat voor de inwoners van Nabloes luidt als volgt:
'De Palestijnse politie zal de bijeenkomst verhinderen en wil duidelijk maken dat ze niet op de hoogte was van soortgelijke gebeurtenissen in het verleden in de stad Nabloes. De bijeenkomst komt niet overeen met het conservatieve karakter van de stad en zal de waarden van de lokale bevolking en de stad Nabloes aantasten.

De bijeenkomst zal, als ze plaatsvindt, een belediging zijn voor de traditie en een aanval op de waarden die de Palestijnse samenleving in de loop van haar geschiedenis in stand heeft gehouden'.

Hij verzekerde verder dat alle informanten, die met informatie over LGBT-activiteiten komen, volledig anoniem zullen blijven.

Het moet worden opgemerkt dat zo'n harde verklaring, die homoseksuelen in feite als misdadigers bestempelt, van een veel hoger niveau moet zijn gekomen, misschien zelfs van de hoogste niveaus van de Palestijnse Autoriteit.

De bijeenkomst in Nabloes werd natuurlijk afgelast, maar van groter belang is de geïnstitutionaliseerde ophitsing tegen en vervolging van de Palestijnse LGBT-gemeenschap. Een lid van de gemeenschap reageerde hierop:
'We hebben honderden bedreigingen en haat­bood­schappen ontvangen. De aanval op ons is ongekend. Ze noemen ons verraders en afwijkende mensen, en velen roepen op tot onze uitroeiing. We zijn bang voor ons leven'.

De Arabische wereld wordt zonder uitzondering gekenmerkt door wat westerse liberalen 'homofobie' noemen. Er is geen enkele Arabische Staat die de rechten van homoseksuelen steunt, en degenen die zich meer aan de islamitische leerstellingen (de Sharia-wet) houden, zien homoseksualiteit als een strafbaar feit. Verschillende landen zijn min of meer tolerant, maar het probleem blijft overal hetzelfde.

Homoseksuelen in de islamitische samenleving maken hun seksuele identiteit niet publiekelijk bekend, omdat de meesten van hen vrezen te worden vermoord door familie, kennissen of de lokale autoriteiten. Ze leven niet 'in de kast'. Ze leven ondergronds. En de situatie wordt steeds gevaarlijker, en niet minder gevaarlijk, omdat de islamitische geestelijken de LGBT-gemeenschap in de hardste bewoordingen blijven demoniseren. De laatste trend onder deze 'heilige mannen' is om homo­seksualiteit te bestempelen als een ziekte die uit het Westen wordt geïmporteerd met als doel de conservatieve Arabische samenleving te vernietigen.

Israël wordt daarentegen beschouwd als een LGBT-paradijs, en sommigen noemen het de 'homoseksuele hoofdstad' van het Midden-Oosten. Als zodanig zoeken leden van de LGBT-gemeenschap in de Palestijnse Autoriteit en daarbuiten vaak asiel in de Joodse Staat. En dat zal zo blijven als de intolerantie in de Arabische staten toeneemt.
Em dat is ironisch, gezien de beschuldigingen van apartheid en vervolging die vaak tegen Israël worden geuit.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.