Palestijnse bom treft Israëlisch gezin; dochter gedood

Friday, August 23, 2019 |  Redactie Israel Today
Een Israëlisch gezin, dat vrijdagochtend een wandeling maakte bij een populaire natuurlijke bron in Samaria, werd het slachtoffer van een daar verborgen bom. De Palestijnse dader lag in hinderlaag en liet de bom exploderen toen het gezin langskwam.

De 17-jarige dochter Rina Shnerb, uit de stad Lod in centraal Israël, werd volgens berichten ter plaatse behandeld maar overleed aan zware verwondingen. Zij wordt vandaag nog begraven. Haar vader (46) en haar 19-jarige broer werden in ernstige toestand door de lucht naar het Hadassah Ein Kerem ziekenhuis in Jeruzalem gebracht.

Veiligheidsfunctionarissen rapporteerden dat de bom van tevoren was geplaatst bij de Bubin-bron net buiten de Joodse nederzetting Dolev in het district Benjamin, en niet ver van de stad Modi'in in centraal Israël. Net als veel van de natuurlijke bronnen in het gebied wordt Bubin bezocht door Israëlische wandelaars, een feit dat duidelijk bekend is bij de terroristen.

Naar verluidt werd kort na de ontploffing een auto gezien die het gebied ontvluchtte, en Israëlische veiligheids­troepen voeren een massale klopjacht uit op de daders van wat lokale bewoners een 'ernstige escalatie' noemen. De inwoners van de nabijgelegen nederzetting Dolev werd gevraagd, in hun huizen te blijven.

Israëlische veiligheidsfunctionarissen waarschuwen voor een escalatie van de situatie en sluiten de mogelijkheid van meer aanslagen niet uit.
Hamasleider Ismail Haniye prees de terrorist voor zijn daad en verwelkomde de dood van het meisje.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.