Abbas: marcheer met miljoen martelaren naar Jeruzalem

Friday, August 23, 2019 |  David Lazarus
De Palestijnse president Machmoud Abbas heeft de hele Palestijnse bevolking opgeroepen, een leger te vormen en naar Jeruzalem te marcheren. Hij wordt door de internationale gemeenschap 'gematigd' genoemd, maar hij verwerpt de grondbeginselen van de vrede.

Abbas vervolgde, dat 'miljoenen strijders, samen met de Arabische, Islamitische en Christelijke naties tegen Jeruzalem zullen optrekken', toen de ongeveer 8.000 Palestijnen, die de bijeenkomst in het 'vluchtelingen­kamp' Jalazone bij Ramallah bijwoonden, begonnen te zingen: 'Naar Jeruzalem marcheren wij, martelaren met miljoenen!

Een martelaar in het Arabisch is een sjahid, beter bekend als een zelfmoordterrorist. Abbas zei dat hij weigert Palestijnse sjahids 'terroristen' te noemen en dat de families van Palestijnse zelfmoord­terroristen en degenen die gewond zijn geraakt terwijl ze proberen onschuldige Joden te vermoorden, salarissen van de Palestijnse Autoriteit zullen blijven ontvangen, omdat zij het heiligste zijn wat de Palestijnen hebben.

De Palestijnse president zei ook, dat zijn volk niet uit hun vaderland kan worden verwijderd en dat 'elk gebouw van de zionistische bezetting zal worden vernietigd en in de vuilnisbak van de geschiedenis zal worden gegooid'. Hij bleef de belachelijke en historisch valse bewering promoten, dat de Palestijnen de Bijbelse Kanaänieten zijn, die al 5.000 jaar in dit land wonen.

Behalve door een paar nuchtere regeringsleiders wordt president Abbas, de leider van de Palestijnse Arabieren, door het grootste deel van de wereld nog steeds beschouwd als de enige vredespartner voor onderhandelingen met Israël.

Bekijk de hele toespraak hierboven, die op 10 augustus 2019 op de Facebook-pagina van Abbas werd geüpload en door MEMRI werd vertaald.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.