Video: Soldaten eten voor het eerst hummus

Friday, August 23, 2019 |  Redactie Israel Today
Hoewel er nog steeds onenigheid bestaat over wie het heeft uitgevonden, is één ding heel duidelijk. Iedereen houdt ervan, van hummus – spreek uit: choemoes. Het is een Israëlisch nationaal gerecht geworden. Het was dus duidelijk dat ook tijdens een internationale oefening hummus werd geserveerd.

Tijdens een gezamenlijke marine-oefening met het Israëlische leger namen soldaten van over de hele wereld even pauze om voor het eerst in hun leven pittabrood met hummus te proberen. In de video ziet u hun reacties. Herinnert u zich uw eerste keer?

Wat is hummus eigenlijk? Wikipedia vermeldt er dit over: een puree op basis van kikkererwten, sesamzaadsaus (tahin) en enkele andere ingrediënten. Hummus is afkomstig uit de Levant, als onderdeel van de Libanese keuken, maar populair in het hele Midden-Oosten, Noord-Afrika en Turkije. Ook in Europa, waaronder Nederland en België, wordt het steeds meer gegeten. Het is bijna overal verkrijgbaar in verse vorm of in blik. Hummus wordt onder andere met pitabrood en Turks brood gegeten. Hummus wordt ook als dip bij falafel geserveerd.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.